Ekspert Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Siemka! Stałem się szczęśliwym posiadaczem Windowsa Visty,jednak już napotkałem problem.Nie mogę podkręcić karty graficznej żadnym programem do tego przeznaczonym(rivatuner,powerstrip). Ten pierwszy wogóle nie znajduje sterowników,a drugi poprostu nie reaguje na zmiany taktowania. Mam zainstalowane najnowsze drivery Nvidi pod Viste.W sterownikach również nie potrafie znależć opcji oc.Czy może to być spowodowane tym iż Vista ma zainstalowany DX10?Czy ktoś z Was miał taki sam problem?Może wiecie jak go rozwiązać? Dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 może potrzebna najnowsza wersja pod Viste tych programów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Na nowy RivaTuner nie ma co liczyć. Autor zawiesił projekt i wziął dłuuugi urlop. Ja liczę, że w niedługim czasie pojawi się Coolbits dla Visty i będzie można kręcić z poziomu sterowników. Na razie jednak stery od NV są raczej ubogie, nie pokazują nawet temperatury karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 W nTune najnowszym można zmieniać takty i obroty wiatraka, ale grafika nie przechodzi u mnie testu nawet na standardowym taktowaniu... więc trzeba czekać na nowszy soft. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a ja wlasnie zainstalowalem nTune i hej ho zmienilem taktowanie zagara GPU sprawdzilem w 3d marku 05 i hula, zla wiadomosc taka ze wynik gorszy niz w XP o ok 350 pkt :( (moze to wina side bara i kilku innych progsow chodzacych w tle) pozdro 4 @ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...