Skocz do zawartości
Bulizzor

Grub Loading Error 17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sytuacja wyglada nastepujaco:

Mam dwa dyski twarde jeden na ATA 80GB drugi nowy na SATA 160GB. Na dysku 80GB mam zainstalowanego windowsa XP na drugim natomiast mialem zainstalowanego KUBUNTU linuxa. Poniewaz na dysku 80GB juz zaczelo mi brakowac miejsca postanowilem na dysku 160GB zainstalowac windowsa a z dysku 80GB zrobic taki rezerwowy dysk. Wiec sformatowalem dysk na ktorym byl linux za pomocą windowsa (w systemie NTFS). Nastepnie za pomocą Partition Magica zrobilem nowy podział dysku 160GB na partycje. Wsadzilem plyke windowsa zrestartowalem w biosie ustawilem kolejnosc bootowania dyskow na dysk 160GB (sformatowany) no i uruchomilem instalatora gdy zapytal o instalacje xp dalem enter i w odpowiedz stwierdzil ze nie ma dyskow podłączonych do kompa...pomimo ze widzialem ze bios ten dysk wykrywa. Gdy chcialem odpalic ten 160GB dysk wyskoczyl mi napis: GRUB loading please wait ERROR 17.

Problem jest taki ze nie moge zainstalowac XP na dysku na ktorym byl linux i nie mam pojecia czemu! :mur:

Help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyskietka startowa wystartowala ale na polecenie fdisk/mbr odpowiedziała bad comand czy cos takiego...zero reakcji. Moze dołącze screena z partitiona moze cos tam źle zrobilem...

screen.doc

Edytowane przez Bulizzor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi