Skocz do zawartości
KrzychO50

Co myślicie o tym wc?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zbudować sobie wc z następujących części:

Blok: CPU-M12 by Miko

Chłodnica: CM2 by Miko

Pompka: MJ500

Węże: Eheim

Do tego jeszcze jakiś zbiornik wyrólwnawczy...

Co myślicie o takim zestawie :?: Jak się sprawdzi w chłodzeniu P4 1,6A :?: Proca mam zamiar podkręcić do ok. 2,4 ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok: CPU-M12 by Miko  kosztuje ok 65 zyli.Jesli juz od miko , to proponowalbym BLACK BOXa - znacznie droższy , co prawda , ale ta kasa nie pojdzie w bloto ;]

Chodzi o to, że oprócz WC mam jeszcze w planie wymiane grafiki i 256 ramu... dlatego wlasnie chcę kupić blok M12. Jakbym miał więcej kasy, napewno bym wziął tego Black Boxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodnice od miko sobie daruj, cienka jest, za ta kasa kupisz 5 x wydajniejsza nagrzewnica LUBLINa lub na szrocie za polowe tej ceny miedziana jakas.

no z ta miedziana na szrocie to bym tak nie powiedzial. wlasnie szukam i jak do tej pory bylem na 4 szrotach we wrocku i jutro jade na piaty (ostatni jaki znalazlem we wrocku).

narazie dostalem miedziana od zastawy, ale ciekla to oddalem. byla szansa jeszcze na miedziana od poloneza, ale tez ciekla i trzeba by bylo sie farby pozbyc bo pomalowana. wcale nie tak prosto jest dostac miedziana nagrzewnice na szrocie. ale jesli chodzi o alu i mosiadz to rzeczywiscie problema nie ma (15-30 zeta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj moze jakichś punktów napraw chłodnic/nagrzewnic. ja u siebie znalazłem taką firme i mają tam tez sprzęt z odzysku. ceny troche wieksze niz na szrocie, ale masz pewność, ze bedzie cała. poza tym dają tez gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj moze jakichś punktów napraw chłodnic/nagrzewnic. ja u siebie znalazłem taką firme i mają tam tez sprzęt z odzysku. ceny troche wieksze niz na szrocie, ale masz pewność, ze bedzie cała. poza tym dają tez gwarancję.

Racja , sa zakladziki ktore regenruja chlodnice/nagrzewnice.

U mnie tez takowy jest, musze tam looknac 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego od razu taki szajsowaty??? Kosztuje ok. 65zł i z tego co piszą to widze że wcale taki zły nie jest. Ale chłodniczki od Miko to ja bym nie wziął, za 50zł kupiłem nową od poldka i do tego walne jakiś wentyl 120x120 i na pewno pobije tą od Miko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi