honor Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zakupiłem niedawno takiego dell'a, laptop jest całkowicie sprawny. Nie występują zwiechy itp. Od razu postanowiłem rozbudować pamięć do 512MB. Dokupiłem takie coś. Jednak problem polega na tym, że po jej zainstalowaniu laptop nie staruje, mrugają przez chwilę diody, ekran czarny i się wyłącza. Po wyjęciu startuje bez problemów. Ciekawe tylko czy jest walnięta czy gryzie się z lapkiem. Ten model posiada zintegrowane 256MB PC333, timingi pokazywane w programach diagnostycznych 2.5-3-3-7. W instrukcji piszą tylko, że obsługiwane kości to ddr1 333MHz. I tu pojawia się zasadnicze pytanie: Czy w lapkach są aż takie problemy z kompatybilnością pamięci? Jakie pamięci polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Czy w lapkach są aż takie problemy z kompatybilnością pamięci?Tak, są Jakie pamięci polecacie?Te które pracują poprawnie. Trzeba sprawdzać przed zakupem, bo zdarzają się konflikty. Generalnie nie chodzi o markę tylko o egzemplarz. Na innym egzemplarzu tego samego Apacerka może już Ci chodzić bez zarzutu. Bynajmniej kość nie jest uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Najlepiej wybierz się z lapkiem do sklepu i wtedy sprawdzaj pamięci - niestety ale laptopy są bardziej wybredne (nie wszystkie oczywiście) co do ramu niż pc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Kupiłem Samsunga na allegro, zadziałał bez problemów :) . Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...