Skocz do zawartości
CKM18

Obudowa Najlepiej Do 200zł Z Bardzo Dobrym Chłodzeniem Ac

Rekomendowane odpowiedzi

jako że pozbyłem się swojej starej obudowy i już miałem zamawiac nową a mianowicie :

shinobi feaver ze względu na chłodzenie czyli 4 x 12cm

to jednak dzisiaj przy przeszukiwaniu forum trafiłem na coś takiego :

http://zenfist.pl/foto.php/pID/1342/fID/01

zastanawiam się czy nie dopłacic i wziąśc tego sharkoona ( z tego co widziałem na fotkach i po opisie ma on lepszą wentylacje od Shinobi i jest solidniejszy oraz dłuższy o prawie 5cm) a potem dokupic do niego aerocool gatewatch II

więc pytanie czy opłaca się dopłacac 70zł różnicy ??? czy jest jeszcze jakaś inna obudowa w cenie do 200zł z tak dobrym systemem wentylacji ???

z góry dzięki za odpowiedzi

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta jest też fajna i ma świetną wentylacje (zobacz fotki), co do Shinobi to może i z zewnątrz jest ładna ale w środku to taki Codegen troche, zobacz sobie środek jakiejś taniej obudowy i Shinobi ;] Ja bym brał Sunbeam :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek - z Shinobi już się całkiem rozmyśliłem, a co Sunbeama to niestety odpada nie podoba mi się jej przód, ale system wentylacji jest w niej dobry , na razie skłaniam się w kierunku Sharkoon Rebel 9 lub Sharkoon Rebel 9 Value - tymbardziej źe tą 2 moge miec w cenie zaledwie 10zł droższej, a mógłbyś jeszcze polecic coś ciekawego ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek -no właśnie cooler master mi się nie widzi pozatym ma 2 x 12cm , także narazie zostaje przy Sharkoonie niewiem jeszcze którym , a masz coś jeszcze w zanadrzu ??? bo szukałem na u zenfista i nic ciekawego nie znalazłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Sharkoon wygląda bardzo przyzwoicie, także wybieraj, każda z w.w (oprócz Shinobi) jest solidna i dobrze wentylowana ;] A może ta?? Albo Ta, ostatecznie Ta

p.s Ta jest też fajna, ma elegancki przepływ powietrza ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek - Thermaltake Mambo odpada ze względu na drzwiczki, Thermaltake Matrix Czarna - odpada bo niepodoba mi się frontowy panel ( chociaż w środku jest wszystko ładnie rozwiązane) Thermaltake Swing Czarna - odpada znowu za front i montaż dysków twardych Sunbeam Silent Twister - też odpada , więc w tym tygodniu zamawiam Sharkoona Rebel 9 Econo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno zamówiłem sunbeam quarterback. Przepływ powietrza na pewno będzie wystarczający. Z początku przód też mi się nie podobał, ale w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej. Poza tym mam nadzieję, że z tą atrapą drzwiczek uda mi się coś pokombinować.. jak juz je w końcu wyjmę :)

Na Twoim miejscu patrzyłbym nie tylko na chłodzenie (bo wiatraków zawsze można dołożyć i wywiercić pare dodatkowych dziur ;) ). Dla mnie ważny był beznarzędziowy montaż i poprzeczne ułożenie napędów 3,5" (no i tutaj Rebel sie nie wykazuje..). Ale to moje osobiste kryteria..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karwiin - wiem, czytałem o tym dlatego w mojej budzie będą prawdopodobnie tylko 2 wiatraki 12cm, jeden z tyłu 2 z przodu, no i ewentualnie 1 wolnoobrotowy z boku,

jednak wybrałem Sunbeam Quarterback Fredek wielkie dzięki za podsunięcie mi linka, ainaruth tobie też dziękuje za opis obudowy :-)

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi