CKM18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) jako że pozbyłem się swojej starej obudowy i już miałem zamawiac nową a mianowicie : shinobi feaver ze względu na chłodzenie czyli 4 x 12cm to jednak dzisiaj przy przeszukiwaniu forum trafiłem na coś takiego : http://zenfist.pl/foto.php/pID/1342/fID/01 zastanawiam się czy nie dopłacic i wziąśc tego sharkoona ( z tego co widziałem na fotkach i po opisie ma on lepszą wentylacje od Shinobi i jest solidniejszy oraz dłuższy o prawie 5cm) a potem dokupic do niego aerocool gatewatch II więc pytanie czy opłaca się dopłacac 70zł różnicy ??? czy jest jeszcze jakaś inna obudowa w cenie do 200zł z tak dobrym systemem wentylacji ??? z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 28 Lutego 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Ta jest też fajna i ma świetną wentylacje (zobacz fotki), co do Shinobi to może i z zewnątrz jest ładna ale w środku to taki Codegen troche, zobacz sobie środek jakiejś taniej obudowy i Shinobi ;] Ja bym brał Sunbeam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Fredek - z Shinobi już się całkiem rozmyśliłem, a co Sunbeama to niestety odpada nie podoba mi się jej przód, ale system wentylacji jest w niej dobry , na razie skłaniam się w kierunku Sharkoon Rebel 9 lub Sharkoon Rebel 9 Value - tymbardziej źe tą 2 moge miec w cenie zaledwie 10zł droższej, a mógłbyś jeszcze polecic coś ciekawego ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 To może Ta??2x120mm, bez śrubkowy montaż i fajny wygląd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Fredek -no właśnie cooler master mi się nie widzi pozatym ma 2 x 12cm , także narazie zostaje przy Sharkoonie niewiem jeszcze którym , a masz coś jeszcze w zanadrzu ??? bo szukałem na u zenfista i nic ciekawego nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Ten Sharkoon wygląda bardzo przyzwoicie, także wybieraj, każda z w.w (oprócz Shinobi) jest solidna i dobrze wentylowana ;] A może ta?? Albo Ta, ostatecznie Ta p.s Ta jest też fajna, ma elegancki przepływ powietrza ;] Edytowane 18 Lutego 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Fredek - Thermaltake Mambo odpada ze względu na drzwiczki, Thermaltake Matrix Czarna - odpada bo niepodoba mi się frontowy panel ( chociaż w środku jest wszystko ładnie rozwiązane) Thermaltake Swing Czarna - odpada znowu za front i montaż dysków twardych Sunbeam Silent Twister - też odpada , więc w tym tygodniu zamawiam Sharkoona Rebel 9 Econo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) No ten Sharkoon fajny ale wydaje mi sie że lepszy przeciąg mają Sunbeamy no ale jak Ci sie nie podoba... ;] Edytowane 19 Lutego 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 niedawno zamówiłem sunbeam quarterback. Przepływ powietrza na pewno będzie wystarczający. Z początku przód też mi się nie podobał, ale w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej. Poza tym mam nadzieję, że z tą atrapą drzwiczek uda mi się coś pokombinować.. jak juz je w końcu wyjmę :) Na Twoim miejscu patrzyłbym nie tylko na chłodzenie (bo wiatraków zawsze można dołożyć i wywiercić pare dodatkowych dziur ;) ). Dla mnie ważny był beznarzędziowy montaż i poprzeczne ułożenie napędów 3,5" (no i tutaj Rebel sie nie wykazuje..). Ale to moje osobiste kryteria.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ogólnie ilość wiatraków nie jest wyznacznikiem "chłodnej budy" bo często ich złe umiejscowienie powoduje "złą" cyrkulację powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) w sumie w rebelu nie ma sie co martwić o napowietrzanie :) .. nawet bez wiatraków. tam przecież wszystko jest z siatki ;) Edytowane 21 Lutego 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) karwiin - wiem, czytałem o tym dlatego w mojej budzie będą prawdopodobnie tylko 2 wiatraki 12cm, jeden z tyłu 2 z przodu, no i ewentualnie 1 wolnoobrotowy z boku, jednak wybrałem Sunbeam Quarterback Fredek wielkie dzięki za podsunięcie mi linka, ainaruth tobie też dziękuje za opis obudowy :-) Edytowane 28 Lutego 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...