P@t Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam Mam takie pytanie: Zestawik, który bedzie u mnie za 2 dni to: semp s.754 3000+ @ 2500Mhz, 1gb, 6600gt, GB K8NE rev 1.0, 1xDVDRW, 1xHDD, Mam takiego chiefteca. Do tej pory chodził na soc. A i tam ciągnął z 5V z tego co wiem. Tak czy inaczej było stabilnie i ogólnie OK. Ten "nowy" zestaw potrzebuje mocniejszej lini 12V, która u HPC nie wygląda zachęcająco. Czy powinienem i czy warto zamieniać jednego chiefa na drugiego. Zamiana 2 letniego HPC na miesięcznego GPS z gwarancją 23 miesiące za około 60zl. Dodam, że za 2-3 miesiące planuje 7900gs lub jakieś tańsze GF8xxx i 2gb RAM Wiem, że to nie dział co kupić, ale pytanie dotyczy bardziej tego czy ten stary PSU da sobie rade teraz i po rozbudowie i czy warto dokładać kase do nowego ale wcale nie tak mocnego PSU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Za taką cene to żal by było nie zamienić tym bardziej że jak wymienisz na 7900GS lub inną nową karte, taki Chieftec 360W dobry był do konfigów na 5V np. socket A, ma słabą linie 12v i różnie może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Zmieniaj jeśli rzeczywiście chcesz kupić mocną kartę. W przyszłości radzę zmienić też procka żeby nie dławił karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) No to zmieniam:) Dzięki za szybką odpowiedz, a procka zmienie na A64 na Venice na 754 jak stanieją do akceptowalnego poziomu :mur: Edytowane 6 Marca 2007 przez P@t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 UP- sory, że post pod postem, ale nie chcę nowego tematu zakładać. Jeszcze jedno pytanie. Co brac? -Chieftec GPS-400AA za 145zl -Pentagram Silent Force PSF460-P12S plus PentaDrive 512Mb za 188zl Nie wiem sam czy lepiej mocniejszy i gratis pendrive, ale z pasywnym PFC, czy solidną wersję chiefa z aktywnym PFC. Pena własnego nie mam więc by się przydał ale lepsze PSU to priorytet. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Co brac? -Chieftec GPS-400AA za 145zl -Pentagram Silent Force PSF460-P12S plus PentaDrive 512Mb za 188zl Nie wiem sam czy lepiej mocniejszy i gratis pendrive, ale z pasywnym PFC, czy solidną wersję chiefa z aktywnym PFC. Pena własnego nie mam więc by się przydał ale lepsze PSU to priorytet. Jakieś sugestie? Szef jest robiony przez deltę (napiecia stabilniejsze), Pentak przez sirteca (powwinien być ciut cichszy). Weź szefa a za zaoszczędzone 43 złote sam kupisz pendriva np. kingston DT1 (1GB) kosztuja ok 30-40zł :) EDIT np. http://www.tryton.com.pl/CennikListaInfo.asp?idtow=7771 Edytowane 6 Marca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...