Skocz do zawartości
P@t

Stary Czy Nowy Chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie:

Zestawik, który bedzie u mnie za 2 dni to: semp s.754 3000+ @ 2500Mhz, 1gb, 6600gt, GB K8NE rev 1.0, 1xDVDRW, 1xHDD,

Mam takiego chiefteca. Do tej pory chodził na soc. A i tam ciągnął z 5V z tego co wiem. Tak czy inaczej było stabilnie i ogólnie OK.

Ten "nowy" zestaw potrzebuje mocniejszej lini 12V, która u HPC nie wygląda zachęcająco. Czy powinienem i czy warto zamieniać jednego chiefa na drugiego. Zamiana 2 letniego HPC na miesięcznego GPS z gwarancją 23 miesiące za około 60zl.

Dodam, że za 2-3 miesiące planuje 7900gs lub jakieś tańsze GF8xxx i 2gb RAM

Wiem, że to nie dział co kupić, ale pytanie dotyczy bardziej tego czy ten stary PSU da sobie rade teraz i po rozbudowie i czy warto dokładać kase do nowego ale wcale nie tak mocnego PSU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP- sory, że post pod postem, ale nie chcę nowego tematu zakładać.

Jeszcze jedno pytanie.

Co brac?

-Chieftec GPS-400AA za 145zl

-Pentagram Silent Force PSF460-P12S plus PentaDrive 512Mb za 188zl

Nie wiem sam czy lepiej mocniejszy i gratis pendrive, ale z pasywnym PFC, czy solidną wersję chiefa z aktywnym PFC.

Pena własnego nie mam więc by się przydał ale lepsze PSU to priorytet.

Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co brac?

-Chieftec GPS-400AA za 145zl

-Pentagram Silent Force PSF460-P12S plus PentaDrive 512Mb za 188zl

Nie wiem sam czy lepiej mocniejszy i gratis pendrive, ale z pasywnym PFC, czy solidną wersję chiefa z aktywnym PFC.

Pena własnego nie mam więc by się przydał ale lepsze PSU to priorytet.

Jakieś sugestie?

Szef jest robiony przez deltę (napiecia stabilniejsze), Pentak przez sirteca (powwinien być ciut cichszy).

Weź szefa a za zaoszczędzone 43 złote sam kupisz pendriva np. kingston DT1 (1GB) kosztuja ok 30-40zł :)

EDIT

np. http://www.tryton.com.pl/CennikListaInfo.asp?idtow=7771

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi