Mr.Martin Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam Powiedcie mi jakie wartosci opcji zasilania (jakie wartosci czasowe) ma opcja "Think Pad Dafaut " w opacjach zasilania przy pracy z zasilacza i przy pracy z baterii ? ( niestety moja kochana zona zaczela sie bawic i pozmieniala te wartosci na inne a ja bym chcial je przywrocic do takich tzw fabrycznych w tej opcji) Drugie moje pytanko to dotyczy tez zasilania. Chcialbym stworzyc swoj profil zasilania ( przy zasilaniu sieciowym i bateryjnym) - powiedcie jakie czasy najlepiej ustawic dla pracy z zasilacza a jakie dla pracy z akumulatora ? ( laptop jest podlaczony do stacji dokujacej doktorej jest podpiety monitor , klawiatura , mysz - na ogol pelni on role zwyklego komputera w pracy i dziala na zasilaczu ale czasami jak jade na jakas kontrole to go zabieram i wtedy dziala na baterii aby u kontrolowanego wypelnic jakis protokol kontroli i wydrukowac) A mam jeszcze jedno pytanko tym razem dotyczace baterii - otoz mimo ze dzialam caly czas w pracy na zasilaczu ( na baterii moze tylko z dwa razy) to stopien naladowania beterii jest 99% zamiast 100% tak jak to bylo na poczatku ( laptop ma kilka tygodni). Czy mozna jakos przywrocic znowu do tych 100% , czy moze te 99% to normalna sprawa i lepiej tak zostawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam Powiedcie mi jakie wartosci opcji zasilania (jakie wartosci czasowe) ma opcja "Think Pad Dafaut " w opacjach zasilania przy pracy z zasilacza i przy pracy z baterii ? ( niestety moja kochana zona zaczela sie bawic i pozmieniala te wartosci na inne a ja bym chcial je przywrocic do takich tzw fabrycznych w tej opcji) Drugie moje pytanko to dotyczy tez zasilania. Chcialbym stworzyc swoj profil zasilania ( przy zasilaniu sieciowym i bateryjnym) - powiedcie jakie czasy najlepiej ustawic dla pracy z zasilacza a jakie dla pracy z akumulatora ? ( laptop jest podlaczony do stacji dokujacej doktorej jest podpiety monitor , klawiatura , mysz - na ogol pelni on role zwyklego komputera w pracy i dziala na zasilaczu ale czasami jak jade na jakas kontrole to go zabieram i wtedy dziala na baterii aby u kontrolowanego wypelnic jakis protokol kontroli i wydrukowac) A mam jeszcze jedno pytanko tym razem dotyczace baterii - otoz mimo ze dzialam caly czas w pracy na zasilaczu ( na baterii moze tylko z dwa razy) to stopien naladowania beterii jest 99% zamiast 100% tak jak to bylo na poczatku ( laptop ma kilka tygodni). Czy mozna jakos przywrocic znowu do tych 100% , czy moze te 99% to normalna sprawa i lepiej tak zostawic ? ThinkPad Default... :) Kolejno od gory, na baterii Never Never 5 3 5 Never na zasilaczu Never Never 25 20 Never Never Co do wlasnych profili... Ja mam tak... Bateria... Never Never 1 3 5 Never Zasilacz Never Never 5 Never Never Never Co do stanu baterii... IBM ma taki madry soft do zarzadzania energia, ze baterie zacznie ladowac dopiero gdy poziom jej naladowania spadnie ponizej jakiegos tam ustawionego poziomu... Zakladka Battery Information - przycisk Battery Maintenance... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz wlasnie wszedlem w panel sterowania / opcje zasilania / (zakladka "schematy zasilania") i u mnie sa po 4 opcje to kazdego zasilania do zasilacza : - Wstrzymanie systemu - Hibernacja - wylacz monitor -wylacz twarde dyski tak samo jest obok przy zasilaniu bateryjnym Skad ty masz az 6 pozycji ? Edytowane 26 Lutego 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz wlasnie wszedlem w panel sterowania / opcje zasilania / (zakladka "schematy zasilania") i u mnie sa po 4 opcje to kazdego zasilania do zasilacza : - Wstrzymanie systemu - Hibernacja - wylacz monitor -wylacz twarde dyski tak samo jest obok przy zasilaniu bateryjnym Skad ty masz az 6 pozycji ? Uzywasz softu IBM??? Chyba nie w tym miejscu szukasz... Masz ikone baterii ze wskaznikiem naladowania na pasku zadan? Ale nie te windowsowa, tylko taka duza zielona... http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/Power_Manager.jpg Tutaj masz wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Uzywasz softu IBM??? Chyba nie w tym miejscu szukasz... Masz ikone baterii ze wskaznikiem naladowania na pasku zadan? Ale nie te windowsowa, tylko taka duza zielona... http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/Power_Manager.jpg Tutaj masz wszystko... a jeszcze raz dzieki , teraz juz wszystko wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...