Skocz do zawartości
kiaad

Benq I Q-datatrove [problem]

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ktoś z posiadaczy joybooks'a korzystał z tej opcji ? jeśli tak to może wiedzą jak rozwiązać mój problem ?

posiadam Benq'a R55EG

i po dłuższym czasie użytkowania i zaniedbania postanowiłem zreisnstalowa system.

wiec chciałem wykorzystać do tego Q-DataTrove jednak ...

po instalacji znowu wrócił do tego samego okienka. ... bez naciskania F10 (może należało wybrać jakaś jeszcze opcje nie mam pojęcia ....)

wiec postanowiłem, że potraktuje potraktuje go z płyty dołączonej do komputerka.

wszytko ładnie pięknie ...ale po uruchomieniu komputera okazało się, że system jest zainstalowany na partycji E, a partycja C to 2 GB "recover" i do tego pokazuje sie komunikat o braku miejsca.

nie wiem co teraz mam zrobic czy usunąć tą partycje czy może da sie zrobi tak jak było na początku tzn. aby ta partycja "recover" była niewidoczna .... i można było z niej skorzystać. "F10"

niestety przez instalacje z płyty coś musiało zostać podmienione albo coś innego gdyż nie da rady uruchomić Q-datatrove z tej partycji zawsze przy uruchamianiu przez klawisz F10 można było, a teraz nie da rady nie mam pojecia co teraz moge zrobić sensownego.

prosił bym o jakąkolwiek pomoc albo choćby sugestie.

pozdrawiam

Marek

EDIT:

obecnie wspomogłem się programem PartitionMagic Pro 7.0 zmieniając literki partycji co ciekawe były w odwrotnej kolejności tzn. pierwsza partycja była ostatnią i na odwrót

tylko pytanie jakim cudem mam tą "specjalna partycje" widoczna spod windowsa ? :hmm:

PS. problem pewnie stożyłem z mojej czystej głupoty i pośpiechu :-(

jakby ktoś wiedział jakie pliczki należy podmienić i miałby możliwość wysłania to proszę na kiaad@o2.pl

Edytowane przez kiaad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi