shardac Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Mam w pracy mala siec na routerku z tytulu. Dwa kompy na xp he, dwie drukareczki do kompow podpiete, lecz jako siecoiwe. Dziala IE, Outlook, jakies tam [ciach!]ly systemowe jak aktualizacja. Inne programy nie dzialaja, szef chce miec gg, ale nie laczy sie z serwerem, free-av.com tez nie moze nalapac nowej bazy, moja kochana Opera tez nie laczy. Panowie i Panie, coz mam z tym zrobic? Podejrzewam, ze router albo windowsy (wczesniej na ejdnym z komputerow bylo 98, gg i av dzialalo bez zarzutu, niedawno zmienilsimy system i taki mam rezultat poboczny) poblokoawly porty. Tylko jak je odblokowac? a moze przyczyna tkwi w czyms innym? Prosze o pomoc! Panowie, blagam, pomocy, bo mnie szef zje :D Edytowane 25 Lutego 2007 przez shardac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 witam nie wiem czy juz sobie poradziles, ale... "goracy reset" routerka i konfig od nowa pomoga :P P.S. jesli z sysem jest wszystko O.K. z opisu wynika ze raczej sys, ale moze masz poblokowane porty tylko czy tylko ty masz dostep do routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...