Skocz do zawartości
Destiny

Dziwne Obciazenie Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od wczoraj mam dziwny problem z moim lapkiem, otoz uruchamianie Windy trwa niemilosiernie dlugo, a zwlaszcza od momentu Welcome screena do pelnego stanu uzywalnosci :wink: Gdy komp tak mielil to oczywiscie 3 przyciski by zobaczyc co jest grane i nad czym on tak mysli. Co sie okazalo, to procek minimalnie obciazony - max 8-10%, ramu wolnego duzo, a diodka dysku caly czas swieci jak glupia i slychac/czuc ze dysk pracuje.

Przelecialem wszystko Avastem - czysto.

Wszystkie niechciane procesy z msconfig wylaczone.

Co ciekawe jak odlaczylem neta (przycisk na obudowie) to komp jakby przyspieszyl. A pozniej jak sie zabootowal to wlaczylem i dysk zaczal znowu przez dluzszy czas mielic.

Teraz niby komp chodzi normalnie :damage_wall:

Ktos ma moze jakies pomysly?? :mur:

Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wyglada na ok. Benchmark pokazuje wyniki zblizone to tych orginalnych (jak kupilem lapa to mu generalnego benchmarka zrobilem), health status ok, skan w poszukiwaniu bledow niczego nie znalazl.

Dolaczam loga z HijackThis.

Wg mnie wszystko wyglada ok??

A co ciekawe, gdy dolaczalem zalacznik to zmulilo kompa na jakies 5 min (dolaczalem najpierw plik *.log bo nie wiedzialem ze nie mozna, pozniej dopieru mu zrobilem z tego txt).

hijackthis.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam sie lekko irytowac ta cala sytuacja...

Teraz wlaczam kompa, pierwszy start wogole nie dalo sie uzywac niczego, wylaczalem wszystkie mozliwe procesy w managerze i nic.

Drugi start i komp startuje praktycznie normalnie...

Nie wiem od kiedy jest dostepny .NET 3.0 bo dawno nie sprawdzalem WU w kazdym badz razie wczesniej mi sie pare razy wywalil 2.0, zobaczymy co bedzie po instalce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi