f3nikz Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Sprawa ma się tak.. Obecnie korzystam z 2 dysków sata - samsung 2004 8mb 200GB i WD 250GB 16mb, które wykorzystują złącze sata-1 na mojej płycie bo póki co z niej korzystam a nie posiada ona złącz sata-2 niestety..(nowe części są w drodze - takie jak w przypisie widać). Pytanie brzmi następująco.. Czy przesiadka na nową płytę z portami sata-2 sprawi znaczny wzrost wydajności w pracy tych dysków?? (oba są dostosowane do sata-2 ale jak się domyślacie za pomocą zworki muszę ustawiać na SATA-1). W teorii wiem, że złącze SATA-2 jest 2 razy szybsze ale jak to się ma w realiach ??? Edytowane 28 Lutego 2007 przez f3nikz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 W teorii wiem, że złącze SATA-2 jest 2 razy szybsze ale jak to się ma w realiach ???Nijak... :D SATA 2 póki co ładnie wygląda tylko na papierze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...