Skocz do zawartości
Gość f.e.a.r.

Włączanie Kompa...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

Problem występuje u kolegi.

Często-gęsto jak włącza komputer to uruchamia mu się na ok 3-4 sek i wylacza. Tak ok 3 razy i za 4 razem juz startuje normalnie ale przy pomocy klaw. F1 ;] czemu tak sie dzieje ? conf:

mobo jakies asusa

p4

2x512ddr

r9600pro

zasilacz chyba 350 albo 300. Do tej pory było wszystko ok. Ostatnio dopiero zaczely sie jaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jakiej firmy ten zasilacz?? Ramy przetestuj memtestem/goldmemory, sprawdź kondensatory czy nie są napuchnięte lub wylane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nie wiem jakiej firmy bo to wszystko info "przez telefon od lamki" wiec i tak duzo wiem icon_smile3.gif

Zrób to co mówiłem i wróć z informacjami [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

O boże...Jak tu rozmawiac z kims kto wmawia mi, że Codegen 300W to dobry zasilacz i nie wazne ze to nie jakas inna firma np Fortron albo Modecom. Jak ma 300W to ma 300W i koniec :mur2: Jutro sprawdzi kondensatory bo mu sie dzisiaj nie chce :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio w pracy miałem tak że komputer zaczął się sam wyłączać niedługo po stracie

później jeszcze szybciej sie wyłączał (5-60 s) aż w końcu wogóle sie nie uruchomił

płyta (GB K8NS) poszła do serwisu :? na 3-4 tygodnie :angry:

oby tutaj się tak nie skończyło

PS komputer sie wyłącza czy restartuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi