Skocz do zawartości
MaZZeo

Jedno A Dwurdzeniówki Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak to jest - bo z tego co niektórzy mówią, to narazie nie ma duzo gier, które wykrozystują dwa rdzenie, zatem chciałbym spytac - czy np. mój 3500+ (2,2ghz) jest bardziej wydajny czy mniej wydajny w grach, od takiego Athlona X2 3800+ (2ghz) albo X2 4200+ (2,2ghz)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mi ktos powie czy dobrze mysle.

Otoz nie do konca zgadzam sie z tym co wyzej zostalo napisane bo przeciez jesli ustawimy sobie wszystkie procesy na jedno jadro, a na drugie sama gre to powinno byc jednak sporo szybciej przy identycznych zegarach procesorow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pakowalem ten sam plik kilka razy przy uzyciu dwoch rdzeni, kazdego z osobna i rownolegle dwoch tych samych plikow. W dwoch pierwszych przypadkach czasy sa te same, w trzecim wydluzony o jakies 20%

Czyli do przyjęcia ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie polecić jakieś testy obrazujące różnice pomiędzy jednordzeniowym A64 a X2... chodzi mi głównie o to abym mógł wyczuć czy jest sens zamieniać mojego SanDiego 2970Mhz na jakieś dwa rdzenie w sensownej cenie (X2 do 500zł)... oczywiście chodzi o wydajność w grach. Do mych wątpliwości dochodzą ujawnione problemy z X2 w niektórych grach. Jak z tym jest? Oczywiście dla X2 musiałbym także wymienić płytę i RAM... czy jest to warte zachodu czy lepiej poczekać na coś lepszego lub C2D... jak potanieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@m40

W twoim przypadku nie ma sensu przesiadać się na X2 :-) do 500zł raczej nie znajdziesz wydajniejszego X2 od SanDiego więc imo bez sensu.

Czyli wypada mi poczekać na spadek cen C2D lub jakieś nowe dziecko AMD... w sumie jak na razie nie zauważyłem aby proc mnie ograniczał, ale nie mam już co podkręcać... jestem na głodzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi