Skocz do zawartości
kala22rsl

Klawiatura Azerty

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam problem z klawiatura. Klawiatura azerty balgijska, windows XP w jezyku niderl. , laptop fuju simens czy jakos tak hehehe. chodzi o to ze chciala bym pisac w office i innych programach rowniez w jezyku polskim z polskim znakami, jak mam to zrobic, tylko prosze tlumaczcie kroczek po kroczku jak mozecie bo ja na kompach to zabardzo sie nie znam. Dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam problem z klawiatura. Klawiatura azerty balgijska, windows XP w jezyku niderl. , laptop fuju simens czy jakos tak hehehe. chodzi o to ze chciala bym pisac w office i innych programach rowniez w jezyku polskim z polskim znakami, jak mam to zrobic, tylko prosze tlumaczcie kroczek po kroczku jak mozecie bo ja na kompach to zabardzo sie nie znam. Dzieki :)

W Windows XP ustawiasz klawiaturę polską programisty. Na klawisze naklejasz naklejki za 5 zł i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kolei:

Start->Ustawienia->Panel Sterowania->Opcje regionalne i językowe->Języki->Szcegóły->Wybrać polski programisty

Polskie litery są dostępnę z prawym altem + litera. Np. A + alt = Ą

Sklep z naklejkami na klawiaturę.

Edytowane przez anx239

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak zrobilam tak jak powiedziales, wnioski na Mikrosoft work 8.5 dziala wszystko poprawnie prucz znaku ,, c -z kreseczka,, reszta dzial bez zazutu. natomiast na openoffice nie dziala to wogole :/ no ale lepsze to niz nic zawsze moge pisac w Worksie :)))tylko te ciii ale to sie jakos wytnie

dzieki :) pozdrawiam

acha naklejek i tak nie kupie bo w posce nie jestem ale dzieki :P:P hehehe

Edytowane przez kala22rsl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi