rgomez Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam.Od jakiegoś czasu toczę boje z moja płytką z podpisu.Płyta jest nowa i mam z nią problem od początku - problem z odpaleniem.Ostatnio podłączyłem ( aby wykluczyć zasiłkę jako przyczynę problemu) zasilacz ever 480 w - nówka ze sklepu.Niestety po wciśnięciu włącznika na zasiłce , nie ruszając przycisku power od kompa ,płyta zaczęła piszczeć.Nie głośnik systemowy , jako że kompa nie odpalałem, a sama płyta wydawała ciągły pisk.Dżwięk ten ustępował po wyłączeniu zasilacza.Dodam że jest to czwarty zasilacz który podłączałem i na moim modecomie z podpisu komp sie za którymś wciśnięciem powera na obudowie odpala, ale wczoraj też zdarzyło sie raz że płyta zaczeła piszczeć tak jak w opisie wyżej.Ale po ponownym włączeniu zasilacza tego efektu już nie było.Pytanie moje jest czy mogę zasilacz wykluczyć jako żródło problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam.Od jakiegoś czasu toczę boje z moja płytką z podpisu.Płyta jest nowa i mam z nią problem od początku - problem z odpaleniem.Ostatnio podłączyłem ( aby wykluczyć zasiłkę jako przyczynę problemu) zasilacz ever 480 w - nówka ze sklepu.Niestety po wciśnięciu włącznika na zasiłce , nie ruszając przycisku power od kompa ,płyta zaczęła piszczeć.Nie głośnik systemowy , jako że kompa nie odpalałem, a sama płyta wydawała ciągły pisk.Dżwięk ten ustępował po wyłączeniu zasilacza.Dodam że jest to czwarty zasilacz który podłączałem i na moim modecomie z podpisu komp sie za którymś wciśnięciem powera na obudowie odpala, ale wczoraj też zdarzyło sie raz że płyta zaczeła piszczeć tak jak w opisie wyżej.Ale po ponownym włączeniu zasilacza tego efektu już nie było.Pytanie moje jest czy mogę zasilacz wykluczyć jako żródło problemu?Płyta nie należy do tych najwyzszych lotów (ECS) i pewnie cos tam wpada w rezonans i piszczy. Co do kłopotu z odpalaniem Modecoma to może sie starzeje i ma wyschnięte kondensatory. Ale to piszczenei ma mobo jest od tego raczej niezależne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) To piszczenie to raczej nie rezonans, modecom na cztery podłaczane zasilacze jako jedyny odpala w ogóle tę płytę, na starszym ecsie działa bez zarzutu.Ten ever nowy ,także nie odpalił płyty a raczej nawet nie próbowałem słysząc te piszczenie.Ale dzięki Edytowane 7 Marca 2007 przez rgomez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 To piszczenie to raczej nie rezonans, modecom na cztery podłaczane zasilacze jako jedyny odpala w ogóle tę płytę, na starszym ecsie działa bez zarzutu.Ten ever nowy ,także nie odpalił płyty a raczej nawet nie próbowałem słysząc te piszczenie.Ale dzięki No to w takim wypadku wyklucza to źle działajacy zasilacz i wskazuje na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Dzięki.Tak się upewniam wszędzie ,bo mobo było w serwisie i "mądrzy" serwisanci powiedzieli że płytka jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Dzięki.Tak się upewniam wszędzie ,bo mobo było w serwisie i "mądrzy" serwisanci powiedzieli że płytka jest sprawna.serwisanici też mieli pewnie ze 4 zasilacze i na jednym się udało, wiec uznali za sprawną B-) , za to własnie cenię 90% serwisów, rozwiązywanie problemów na chybił trafił, z naciskiem na chybił, albo wmawiają, że to przez inną częsć są problemy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...