Skocz do zawartości
Diablo666

Sprzet 3w1-Hp drukarka?skaner?ksero?

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam akurat hp psc 750 i jestem bardzo z niej zadowolony.

Drukuje jak b. dobra drukarka (seria hp900 - PhotoRet III)

skanuje jak dobry (w miarę) skaner

z tym ksero to taki trochę bajer, to jest po prostu skanowanie i natychmiastowy wydruk (korzysta z tych samych kartridży co do druku - innych nie ma), tylko to "kserowanie można robić przy wyłączonym kompie.

I co najważniejsze (wbrew pozorom) zajmuje niewiele więcej miejsca niż drukarka.

Ogólnie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a znasz takie przysłowie ze co jest do wszystkiego to jest do niczego???

no nie tak do końca bym się zgodził - od prawie 2 lat użytkuję OfficeJet G55 . Poza kosmicznymi cenami tuszów (identyczne jak np. HP Deskjet 930C - 175kolor i 140czarny) nie mogę o nic się przykleić . Jako drukarka - elegancko , jako skaner - elegancko , jako ksero - elegancko . A dlaczego? bo jakościowo nie odbiega od pojedynczych poszczególnych urządzeń (skaner , drukarka itp) a poza tym jako ksero jest zaj...ście szybki - 1 strona A4 to około 10 sekund czekania (jako cz-B) a 20-25 jako kolor .

Jedyny "feler" jaki mnie wqr.... to to , że franca "zapamiętuje" kartdridże i nie da się zrobić wajchy , że wkładasz napełniony refilem - nadal wyświetla komunikat o tuszu

A tak poza tym , jeszcze się nigdy nie epsiuła , a pracuje 8 godzin dziennie - mam zużytych 32 kartdridże kolorowe i 27 czarnych przez okres niecałych 2 lat . Tak więc nie jest to wyrób bublowaty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sadzicie o drukarkach,ktore pelnia funkcje jako rowniez skaner i ksero? Takim przykladem jest np Hp. Czy sa one dobre? Czy ksero korzysta z tego samego naboju?

Od kilku lat używam HP LaserJet 1100A (Drukarka laserowa z przebiegowym modułem skanującym). Jest całkiem wydajna. Skaner jest czarnobiały i ma chyba 300dpi tylko.

Opcja kserowania działa nawet przy wyłączonym kompie. Po prostu wkładasz kartkę i naciskasz przycisk.

Sprzęt sprawdza się doskonale jako drukarka/proste ksero. Proste bo niestety nic nie położysz na szybie. Za to jest w miarę kompaktowym urządzeniem.

Po zużyciu 3 tonerów (jakieś 14-18tyś stron). Jest do wymiany separator (to zdaje się problem przynajmniej kilku laserowych modeli od HP ... drukarka zaczyna wciągać po kilka kartek). Są już oczywiście nowsze modele, ale jak na tamte czasy 8 str/minutę to było coś :)

Jeszcze cena tonera: HP - jakieś 230-250zł, zamiennik np od Xeroxa ok.180-200zł... Starcza wg producenta na 6000stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupiłem HP PSC 2210 i jestem zadowolony. Moduł druku z PhotoRetemIV, ok skaner, kopiowanie i faxowanie działa przy wyłączonym komputerze, kopiuje naprawde szybko (można wybrać trzy jakości kopiowania zarówno w cz-b jak i w kolorze) oczywiscie do punktu xero to ta machina się nie nadaje, ale do małego biura czy domu jest bardzo ok. Mam tylko nadzieje, że nie będe miał problemów z napełnieniem nabojów z tuszem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...