jahoo Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Witam mam duży problem, ale opisze od początku czyli od motywu zakupu nowego dysku problemy zaczęły się już z poprzednim dyskiem. po formacie i instalacji systemu (bez komplikacji) czasem przy pierwszym uruchomieniu był eror że nie można znaleźć jakiegoś pliku... stwierdziłem że to napewno dysk, a że i tak miałem niedługo kupić nowy to poprostu zrobiłem to wcześniej. kupiłem samsunga 250gb. podzieliłem na partycje w partition magic z hirens boot cd 8.8 a następnie zainstalowałem system. przy pierwszym uruchamianiu systemu... ten sam eror co przy poprzednim dysku :mur: sprawdzałem różne taśmy ale nie pomaga, w końcu wpadłem na to że może wina leży w przetaktowanej szynie pci (z 33mhz na 39mhz) ustawiłem standardowe taktowanie i puściłem autodiagnostyke w programie samsunga (z hiren boot cd) wykrył jakieś błędy przy surface test i random access test i zalecił erase hdd - tak też zrobiłem, tyle że po ok. pół godzinie mam 3 gb z 238 !!!! obliczyłem że zajmie to 28h ! czy to wogóle ma sens ? czy mogę to przerwać w trakcie ? bardzo proszę o wszelkie rady i sugestie Pozdrawiam Jahoo Edytowane 9 Marca 2007 przez jahoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...