Skocz do zawartości
Walker3d

Seano Nl-2511cd Plus Ext2

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu wielu opinii w sieci na temat kart wi-fi w końcy zdecydowałem sie na kupno modelu seano nl-2511CD plus ext2 . Karta mimo swojego wieku karta działa wyśmienicie , jednak ciężko ją zmusic do prawidłowego nasłuchiwania pakietów pod windows'em (wiecie o co mi chodzi ;) )

Karta ma olbrzymie możliwości jednak po obserwowaniu jak działa myśle że ma w sobie o wiele wiecej mocy tylko nie potrafię jej wydobyc .

Próbowałem znaleśc w sieci jakieś aktualizacje sterowników , jednak jedyne co udało mi sie znaleśc to stery z 18 Oct 2003 hmmm:/ może ktoś jest w posiadaniu jakiś lepszych aktualizacji wykonanych przez fanów i fanatyków tego typu rzeczy :) . Ogólnie proszę o opinie użytkowników tej karty , jak wam udało sie wykorzystac 100 % jej możliwości .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Szukaj sterowników dla kart na chipsecie Prism 2,5 i testuj..., dodam jeszcze, że karta swoje możliwości pokazuje dopiero pod linuxem.

Bardzo prosze o informacje na jakim sterowniku (wlacznie z wersja) dziala koums prawidlowo ta karta (NL-2511CD PLUS EXT2).

Pytam poniewaz u mnie na hostap'ie dla kernela 2.6.21.5 mam taki problem ze np. airodump bez problemu widzi sieci w kolo zas iwlist scan nie ma o nich pojecia :/ Nie "widzi" ich tez iwconfig wiec nie moge sie podpiac do zadnej sieci przez ta karte :/

help...

Na wszelki wypadek wiecej danych:

Sprzet: PCMCIA Senao 2511CD+EXT2 MMCX PCMCIA PRISM2.5

System: Linux Debian

Driver: hostap_cs

Software: wireless-tools w wersji 29~pre22-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi