Skocz do zawartości
remi83

Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś zamówiłem płytę główna Asus P5B Intel P965 lecz zastanawiam sie czy nie dołożyć te parę zł do Asus P5B-E Intel P965 tylko problem w tym że nie widać prawie żadnej różnicy :) dopatrzyłem sie tylko tego ze ta tańsza ma 2 złącza sata mniej

Na większości for ludzie polecają właśnie Asus P5B-E Intel P965

Wydaje mi sie że Asus P5B-E Intel P965 ma bardziej rozbudowany bios oraz więcej opcji do podkręcania np. ustawienia napięcia powyżej 2,2 czego ten model tańszy nie ma (przynajmniej tak mi sie wydaje)

Do tego dołożę CD2 6300 (podobno lepiej w brać 4300 nie wiem dla czego)

Przy okazji prosiłbym o poradę jakie pamięci kupić do tego zestawu?Procek jak i pamięci zamierzam trochę kręcić pamięci miały by być 2x1GB cena ok 600-700zł max

Aha jeszcze pytanie co do zasilacza czy mój Chieftec 360W HPC-360-202DF

to udźwignie? Do tego dojdzie karta z seri 8800gts.

Oczywiście na tym zasilaczu nie mam zamiaru podkręcać chodzi mi o prace na standardowych ustawieniach tak bym mógł w jakieś gierki pograć :)

Oczywiście w przyszłości planuje zakup mocniejszego zasilacza!

Proszę o jak najszybsza odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukajka nie istnieje??

Są tematy o tych płytach więc zajrzyj tam... poza tym od pytania o takie rzeczy jest dział "Co kupić??"

Wiem, że się czepiam nic nie wnosząc, ale powinieneś zacząć od FAQ i szukajki...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukajka nie istnieje??

Są tematy o tych płytach więc zajrzyj tam... poza tym od pytania o takie rzeczy jest dział "Co kupić??"

Wiem, że się czepiam nic nie wnosząc, ale powinieneś zacząć od FAQ i szukajki...

Pozdrawiam.

sory ze nie ten dzial ale nie wiedzialem gdzie wstawic ten temat i ten wydał mi sie najbardziej odpowiedni

a co szukajki to szukałem znalazlem temat majacy ponad 50 stron (myslisz ze go czytałem? nie )

przeczytałem tylko FAQ na pierwszej stronie i nie znalazłem odp a ze sprawa jest pilna to bym prosił kogoś o konkretna odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi