Yeti 666 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Problem pojawił się kiedy zainstalowałem Mandrake 9 wcześniej miałem Win98& Win2k po zaistalowaniu Linuxa 2K zaczął się niesamowicie długo uruchamiać to znaczy efekt jest taki że logowanie trwa kilka minut po wyświetleniu komunikatu o przygotowaniu połączeń sieciowych na ekranie zostaje tylko tło przez 2-3 minuty czego to wina ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majiin Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Być może to kolejny wybieg Microsoftu w celu zniechęcenia użytkowników do systemu Linux :wink: A tak na poważnie to z tego co pisałeś domyślam się, że twój bootloader to LILO (chyba domyśly w mandrake'u)? Często lilo+win2k|winxp=problemy. Ja miałem troszkę inny problem: po zainstalowaniu lilo windows zawieszał mi się po starcie. Najlepszym rozwiązaniem jest umieścić lilo nie w MBR tylko na partycji linuxowej a tę ustawić na aktywną, wtedy w MBR może być loader windowsa. Lilo ma tę własność, że potrafi uruchomić się z dowolnej partycji. Nie trzeba się też wtedy martwić, że podczas instalacji nowego systemu zostanie nadpisany MBR. Istnieje też inny bootloader GRUB, ale tego nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 grub i tak czasami się przydaje - szczegulnie w awaryjnych sytuacjach. Ale miałem dawniej też lilo i nie kojaże takich kłopotów - nie specjalnie mam porównanie do stanu bez lila ani gruba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 No już sobie poradziłem chodziło o pratycje nie wiem dlaczego Mandrake utworzył w czasie instalacji logiczna za miast podstawowe i dlatego się system mólił ale teraz jest już ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...