BLaDDe Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 witam! prosze wyjasnijcie mi co to jest to ECC, do czego sluzy, jak bardzo jest potrzebne i czy kupowac pamiec z ECC czy Non-ECC ... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ECC to pamieci z kontrolą parzystości teoretycznie powinny byćstabilniejsze od normalnych. Czy kupować to nie wiem bo są znacznie droższe od zwykłych chociaż sam mam dwie takie kostki :lol: żeby mieć pozytek z ecc to musisz miec płytę to obsługuje kontrolę parzystośći Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLaDDe Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 moze byc EpOX 8RDA+ ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ?? o co ci chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLaDDe Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 he chcialem zapytac czy ta plytka obsluguje ta kontrole parzystosci... ale i tak w sumie nie jest to dla mnie takie wazne. thx za wyjasnienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Tego ci nie powiem ale widziałem na stronie asusa że nforce 2 obsługuje pamiątki non ecc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 A ja dodam ze dzialaja wolniej nieco niz zwykle pamiatki :) i sens stosowania ich jest tylko przy duzej ilosci pamieci i wylacznie na serwerach itp :) Dla zwyklego smiertelnika sa one bezuzyteczne poniewaz. O ile sie nie myle stosowano ta metode kontroli kiedys bo jak widomo pamieci nie byly najlepszej jakosci. Obecnie wszystkie nowoczesne pamieci sa na tyle porzadnie wykonane ze staje sie to raczej zbedne nieco, ale nadal ECC jeszcze mozna kupic i kupuje sie glownie do serwerow. Wiadomo strzezonego Pan Bog strzyże :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...