Tompior Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Kupilem nowy dysk 250gb caviara 16mb cachu na sata2 i mam z nim problem. Chcialem wywalic windowsa ze starego dysku i zgrac go na nowy i przy okazji wszystkie dane ze starego tez na nowy. Wlozylem nowy dysk, zainstalowalem na nim windowsa. No to mam 2 systemy, odpalam z tego nowego, przenioslem wszystko ze starrgo na nowy i zaczalem formatowac stare dyski. Najpierw sformatowalem dysk D (bez systemu) i poszlo ok, Ale nie dalo sie zrobic formatu dla dysku systemowego C. W Biosie wylaczylem wykrywanie starego dysku to wtedy wogole nie moge wlaczyc kompa bo pisze ze mam wlozyc dysk z systemem. Co mam zrobic? :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 prawdopodobnie podczas instalacji twoj nowy system wpisal sie w boota ze starego systemu (na drugim dysku) to stad nie mozesz odpalic kompa bez tamtego dysku... odlacz stary dysk i wloz pyte instalacyjna windowsa, wejdz w tryb naprawy systemu, i napraw boota, niestety nie pamietam komend (sprawdz w helpie) ale chyba bedzie to fixmbr i fixboot... jesli ci sie kompletnie nie bedzie chcialo tego robic, albo nie bedziesz wiedzial jak to zrobic - zainstaluj jakis os selektor, boot menager, czy cos innego, masa tego w necie jest, np instalujac ubuntu masz takiego gruba... jesli brak ci jaj, to odlacz stary dysk i zainstaluj windowsa od nowa ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Dzieki, rozwiazalem problem :D Odpialem stary dysk, zainstalowalem winde na nowym, podpialem stary, sformatowalem go i jest cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...