binek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Kupilem sprzet od znajomego abita AN7, w sumie to kiedys sam mu go sprzedalem (...) padl mi dysk ostatnio IBM wiec zakupilem samsunga 200GB sata2 (sata2 zeby juz na przyszlosc miec) w kazdym razie kontrolera wogole mi nie odnajduje i nie moge systemu zainstalowac :( nie wiem o co chodzi mimo ze jest w biosie na ENABLE to wogole do bootowania nie ma zadnej informacji o podlaczonym dysku probowalem tez sterownik w systemie zainstalowac ale pokazuje mi device not found system probowalem oczywiscie instalowac ladujac wczesniej dyskietke z driverem drugim problemem jest to ze mam audigy i wogole nie pokazuje nowego sprzetu, nie znajduje jej i nie wiem jak na to zaradzic wrzucilem ostatni bios jaki wyszedl myslalem ze to cos zmieni ale nic to nie dalo:\ prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Co do dysku mialem tak samo ale z Caviarem wystarczy przestawic na SATA z SATA2 i smiga !! Przestaw zworke i powino byc OK Jezeli chodzi o Dzwiekowke moj SB live 5.1 w jednym PCI nie chcial dzialac na starej plycie znaczy raz dziala raz nie w drugim dziala ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Co do dysku mialem tak samo ale z Caviarem wystarczy przestawic na SATA z SATA2 i smiga !! Przestaw zworke i powino byc OK Jezeli chodzi o Dzwiekowke moj SB live 5.1 w jednym PCI nie chcial dzialac na starej plycie znaczy raz dziala raz nie w drugim dziala ok. tu jest problem ze wogole w systemie nie widnieje kontroler SATA i dlatego nie moge systemu nawet zainstalowac jak zaladuje sterowniki z dyskietki, nie wiem, kumpel nie uzywal SATA i nie wiem czemu nie dziala teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...