Skocz do zawartości
binek

Abit An7 Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem sprzet od znajomego abita AN7, w sumie to kiedys sam mu go sprzedalem (...)

padl mi dysk ostatnio IBM wiec zakupilem samsunga 200GB sata2 (sata2 zeby juz na przyszlosc miec)

w kazdym razie kontrolera wogole mi nie odnajduje i nie moge systemu zainstalowac :( nie wiem o co chodzi

mimo ze jest w biosie na ENABLE to wogole do bootowania nie ma zadnej informacji o podlaczonym dysku

probowalem tez sterownik w systemie zainstalowac ale pokazuje mi device not found

system probowalem oczywiscie instalowac ladujac wczesniej dyskietke z driverem

drugim problemem jest to ze mam audigy i wogole nie pokazuje nowego sprzetu, nie znajduje jej i nie

wiem jak na to zaradzic

wrzucilem ostatni bios jaki wyszedl myslalem ze to cos zmieni ale nic to nie dalo:\

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dysku mialem tak samo ale z Caviarem wystarczy przestawic na SATA z SATA2 i smiga !! Przestaw zworke i powino byc OK

Jezeli chodzi o Dzwiekowke moj SB live 5.1 w jednym PCI nie chcial dzialac na starej plycie znaczy raz dziala raz nie w drugim dziala ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dysku mialem tak samo ale z Caviarem wystarczy przestawic na SATA z SATA2 i smiga !! Przestaw zworke i powino byc OK

Jezeli chodzi o Dzwiekowke moj SB live 5.1 w jednym PCI nie chcial dzialac na starej plycie znaczy raz dziala raz nie w drugim dziala ok.

tu jest problem ze wogole w systemie nie widnieje kontroler SATA i dlatego nie moge systemu nawet zainstalowac jak zaladuje sterowniki z dyskietki, nie wiem, kumpel nie uzywal SATA i nie wiem czemu nie dziala teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...