Gość MaRuH Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, niedawno zabrałem się za OC mojej karty, z 500/1400 przetaktowałem ją na 600/1600. I jest pewien problem otóż rdzeń wraca niekiedy do standardowych ustawień czyli 500Mhz, opisze jak to jest: Uruchamiam 3Dmark03 lukam w system ''Detalis'' pamieci ok 801Mhz, rdzeń ok 600Mhz, ale chwile potem robi się 500Mhz, to samo w programie EVEREST Ultimate Edition raz pisze że jest 600Mhz overclock 20%, potem samo zmienia sie na 500Mhz, za to w riva tuner zawsze jest 600Mhz nie wiem co jest grane, myslalem ze to te programy przekłamują coś i jak w riva tuner jest 600 to jest na bank ale wyniki w markach są mniejsze :-| Co to może być temp rdzenia w spoczynku ok 45*, po rundce w TDU 50* wiec duża nie jest, nie wiem o co biega :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 yyy to znaczy po przejsciu 3dm robi sie 500 ? czy to czasem nie jest opcja trybow 2d/3d ? bo by sie wtedy zgadzala - pamieci sa stale takie same, a rdzen skacze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Prawdopodobnie przekręciłeś rdzeń. Tak to już jest, każdy egzemplasz kręci się inaczej. Obniż troche taktowanie i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Nie nie w 2D jak i 3D raz mam 600Mhz a raz mam 500Mhz, teraz po ponownym uruchomieniu kompa od godziny w everescie jest 600Mhz wiec cos te programy lipne są, zrobiłem test w 3Dmark05 i wynik 5599 wiec jest chyba w normie bo proc mnie ogranicza, tylko coś w tym marku 03 słabo tylko 12339 lekko powinno 13tys, co do przekręcenia rdzenia to raczej nie rdzen jest na B1 lekko te 600Mhz robi w 3D markach zadnych artów, zaciachów, wieszania sie kompa nie ma równiez w grach full stable ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...