Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Problem Z Taktowaniem Rdzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zabrałem się za OC mojej karty, z 500/1400 przetaktowałem ją na 600/1600. I jest pewien problem otóż rdzeń wraca niekiedy do standardowych ustawień czyli 500Mhz, opisze jak to jest:

Uruchamiam 3Dmark03 lukam w system ''Detalis'' pamieci ok 801Mhz, rdzeń ok 600Mhz, ale chwile potem robi się 500Mhz, to samo w programie EVEREST Ultimate Edition raz pisze że jest 600Mhz overclock 20%, potem samo zmienia sie na 500Mhz, za to w riva tuner zawsze jest 600Mhz nie wiem co jest grane, myslalem ze to te programy przekłamują coś i jak w riva tuner jest 600 to jest na bank ale wyniki w markach są mniejsze :-| Co to może być temp rdzenia w spoczynku ok 45*, po rundce w TDU 50* wiec duża nie jest, nie wiem o co biega :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie przekręciłeś rdzeń. Tak to już jest, każdy egzemplasz kręci się inaczej.

Obniż troche taktowanie i sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie w 2D jak i 3D raz mam 600Mhz a raz mam 500Mhz, teraz po ponownym uruchomieniu kompa od godziny w everescie jest 600Mhz wiec cos te programy lipne są, zrobiłem test w 3Dmark05 i wynik 5599 wiec jest chyba w normie bo proc mnie ogranicza, tylko coś w tym marku 03 słabo tylko 12339 lekko powinno 13tys, co do przekręcenia rdzenia to raczej nie rdzen jest na B1 lekko te 600Mhz robi w 3D markach zadnych artów, zaciachów, wieszania sie kompa nie ma równiez w grach full stable ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi