Skocz do zawartości
fa2m

Samsung 940bw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym sie was poradzić co sądzicie o monitorze Samsung 940BW? Moge go nabyc w MediaMarkt za 700zł. To wydaje mi sie okazyjna cena ale nie wiem czy akurat ten model nie stwarza problemów i nie lepiej kupić np na allegro BenQ FP92Wa, BELINEA 1935 S1 czy Asusa VW192S w podobnych cenach bo ok 700-750zł za kazdy. Prosze o szybką odpowiedź, promocje nie bedą trwały wiecznie. ;) W końcu w MM wykupią. ;) Dzieki. Aha! Czas reakcji w Samsungu jest mniejszy niż w Benq, Belinea i Asusie (w których jest 5ms). W Samsungu jest 4ms. (to chyba lepiej jak jest mniej ... nie? ) :) Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym sie was poradzić co sądzicie o monitorze Samsung 940BW? Moge go nabyc w MediaMarkt za 700zł. To wydaje mi sie okazyjna cena ale nie wiem czy akurat ten model nie stwarza problemów i nie lepiej kupić np na allegro BenQ FP92Wa, BELINEA 1935 S1 czy Asusa VW192S w podobnych cenach bo ok 700-750zł za kazdy. Prosze o szybką odpowiedź, promocje nie bedą trwały wiecznie. ;) W końcu w MM wykupią. ;) Dzieki. Aha! Czas reakcji w Samsungu jest mniejszy niż w Benq, Belinea i Asusie (w których jest 5ms). W Samsungu jest 4ms. (to chyba lepiej jak jest mniej ... nie? ) :) Pozdro.

zastanawiales sie nad tym?

Dołączona grafika

BELINEA 1935 S1 panorama -699zl (*czas reakcji 2ms GTG, kontrast 850:1, kąty patrzenia 168/168

tutaj: http://www.allegro.pl/item174026995_najnow...najtaniej_.html

nie sadzisz ze kuszaca oferta :) ?

Edytowane przez hausner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście parametry lepsze. Ale czy nie są one np bardziej awaryjne? Zależy mi na tym żeby nie było deadów. Dzięki.

A może Lepszy okaże sie Benq FP92Wa. W gre wchodza jedynie panoramy. Im wieksze tym lepsze ale w rozsądnej cenie. Zarówno Benq jak i Belinea kosztują ok 700zł. Prosze o pomoc, dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym sie was poradzić co sądzicie o monitorze Samsung 940BW? Moge go nabyc w MediaMarkt za 700zł.

to ja odswieze temat - tez dzisiaj zauwazylem ta oferte (699 dokladniej) i kusi kusi :D mial/ma ktos stycznosc? troche naszperalem sie w necie i rozne opinie czytalem ale ogolnie wszyscy zadowoleni...; sie jeszcze zastanawiam.

(p.s. nie interesuje mnie allegro :-P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem W MM i sie radziłem gościa który tam pracuje. Podobno jest to dobry monitor ale bez rewelacji. O wiele bardziej polecal Belinea 1925 S1. Tyle że w MM kosztowal 850zł. Na Allegro można nowszy i lepszy model (patrz 1 odpowiedź) kupić juz za 700zł czyli tyle co Samsung. Zastanawiam sie też nad LG L204WT, panorama 20 cali w cenie 840zł. Ładne parametry ale pewnie niewykorzystywalne w normalnym użytkowaniu. Jak myślicie warto dopłacić 140zł i kupić o 1 cal większy monitor? Prosze o odpowiedzi. Dzieki. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie gwiazdka tylko wielkanoc. :) Tu prezentow sie nie kupuje wiec nie potanieją po świętach. Wg mnie przynajmniej. Co do monitora Samsung 940bw zdecydowanie odpada. Porównałem go z Belinea 1935 i wypada miernie. Belinea ma naprawde niezłe parametry i przy tym super cene bo za 700 można już ją kupić. Super jest też Samsung 931BW i nie wiem który z tych 2 wybrać (różnica w cenie ponad 100zł). Mam też dylemat innej nieco natury. Teraz sie zastanawiam czy warto dołożyć te 400zł do monitora i kupić (za 1100) jakąś 22 calówke. Są już w tych cenach Benq, Acer, IIYama (oczywiście w gre wchodzą tylko panoramy). Powiedzcie czy warto dokładać te 4 stówki i mieć wiekszy monitor o 3 cale? Czy różnica jest warta tych pieniędzy? Co wybrać z tych 3 wariantów (19" Belinea 1935, 19" Samsung 931BW czy 22" Acer/Benq/IIYama?? Prosze o pomoc. Z góry dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi