Skocz do zawartości
Gosu

Cheftec 560 W Cft A12c!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,dziś przyszedł do mnie z allegro ów zasilacz :mur: i podlączyłem go wszystko najpierw sprzątnalem w kompie-ideał czystości,podłączam odpalam i cyk!komp ruszyl,zgasł,drugi raz to samo (miałem podpięty kabel do HDD na mobo-kiedyś na Taganie miałem tak samo i było ok) potem wyjąlem ten kabel,no i patrze w jednym dysku padla głowcia -pyk,pyk,ppyk i tak nachrzniała.

Nagrywara chwile działała,po czym poczulem smród,patrze i od kabla zasilającego leci dym.Wylaczylem to w pi**** czym prędzej,oba dyski nie działają ani nagrywara.Kupilem tego szefa bo slyszlem ze to dobry zasilacz i teraz zjaral mi sprżet k jego mać.

Boje się nawet sprawdzic dysk siostry i cokowliek podlączać,nowy zasialcz i odrazu gwara mam szasne zeby mi zworcili za spalony spzet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź nie strasz bo własnie od wczoraj taki "buczek" siedzi u mnie w kompie. Jak na razie cacy z napięciami ale głośny. Porównuję go do "trzmiela w słoiku". O to jestem na niego wkur.....

Przetrwał 3,96GHz na procu z napięciem 1,8V przy liczeniu Pi32M.

Moim zdaniem Twój egzemplarz miał wadę fabryczną albo coś sknociłeś (choć raczej w to wątpię bo nie przychodzi mi do głowy co ;) )

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź nie strasz bo własnie od wczoraj taki "buczek" siedzi u mnie w kompie. Jak na razie cacy z napięciami ale głośny. Porównuję go do "trzmiela w słoiku". O to jestem na niego wkur.....

Przetrwał 3,96GHz na procu z napięciem 1,8V przy liczeniu Pi32M.

Moim zdaniem Twój egzemplarz miał wadę fabryczną albo coś sknociłeś (choć raczej w to wątpię bo nie przychodzi mi do głowy co ;) )

Nie miałem czego sknoćić kurde :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakiś mały Chińczyk pomylił kolory jak wciskał przewody do wtyczek molex :lol2: Nie zazdroszczę Ci. Jak masz czym to pomierz napięcia na jakimś obciązeniu żarówkowym, bo sprzęt szkoda podłączać

Kurde,to dziwne bo teraz podlączylem dysk siostry i działa,zaraz jade do sklepu po spzety nowe nagryware i twardziela,wiem ze jak potem znowu podpinalem molexa z zasilki pod gniazdo 12v (takie dyskowe) na mobo to znowu wolaczyl sie i wylaczyl.Na Taganie to siedzialo-bo czytalem ze mozna podpaic to stabilniej chodzi.

A tu jak podlaczam to pierdut,ocb??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam ten zasilacz już około miesiąc i nie ukrywam że jest to drugi zasilacz.

Na poczatku przez 3 dni działało OK a na 4 lub 5 zgasło niebieskie światło i wentylator przestał sie

obracać ale zasilacz działał.

Troszke sie zdziwiłem bo był głośny i nagle cisza ;)

Pojechałem do sklepu i oględziny zrobili pomiary i niby zasilacz podawał napięcia dobrze

ale nie było sterowania na wentylator tylko przy starcie i potem nic.

Wymienili od reki myśle że może tak jak ktoś pisał był nowy chińczyk i sie uczył :)

A może to tylko pech.

ten nowy działa i jest wszystko OK ale "swierszczy" tak jak wszystkim :angry:

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu jak podlaczam to pierdut,ocb??

O połączenie niezależych linii +12V1 i +12V2 biega ... tak mi to wygląda ;)

Tagan ma wszystkie linie 12V "w kupie", jak nie od razu to po włączeniu trybu "Combine" ... a Chieftec niekoniecznie (V1 i V3 są połączone).

Nie mam tego zasilacza do sprawdzenia, rozbieałem raz i "na szybkiego" -> może Benito albo ZenFist beda mieli dokładne informacje jak to jest z "niezależnością" linii +12V w tym modelu. Moim zdaniem linia ktora idzie na wtyczkę ATX i ta na molexy są rozdzielone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem tak z szefem 620w po podlaczeniu odchodził cacy, otem uruchomiłem ponownie kompa i wentyl sie juz nie krecil a zasilacz sie rozgrzal jak grzejnik, pomogło odłączenie i podlaczenie wtyczki od regulacji obrotow zasilacza

fak faktem ze mnie wk*** na rozkreconej budzie chodzi on 1200-1500 obrotow, a jak ja skrece to zaczyna wyc 2tys obrotow i nie mam czym go wyregolowac pod windowsem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi