Gosu Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witam,dziś przyszedł do mnie z allegro ów zasilacz :mur: i podlączyłem go wszystko najpierw sprzątnalem w kompie-ideał czystości,podłączam odpalam i cyk!komp ruszyl,zgasł,drugi raz to samo (miałem podpięty kabel do HDD na mobo-kiedyś na Taganie miałem tak samo i było ok) potem wyjąlem ten kabel,no i patrze w jednym dysku padla głowcia -pyk,pyk,ppyk i tak nachrzniała. Nagrywara chwile działała,po czym poczulem smród,patrze i od kabla zasilającego leci dym.Wylaczylem to w pi**** czym prędzej,oba dyski nie działają ani nagrywara.Kupilem tego szefa bo slyszlem ze to dobry zasilacz i teraz zjaral mi sprżet k jego mać. Boje się nawet sprawdzic dysk siostry i cokowliek podlączać,nowy zasialcz i odrazu gwara mam szasne zeby mi zworcili za spalony spzet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) Weź nie strasz bo własnie od wczoraj taki "buczek" siedzi u mnie w kompie. Jak na razie cacy z napięciami ale głośny. Porównuję go do "trzmiela w słoiku". O to jestem na niego wkur..... Przetrwał 3,96GHz na procu z napięciem 1,8V przy liczeniu Pi32M. Moim zdaniem Twój egzemplarz miał wadę fabryczną albo coś sknociłeś (choć raczej w to wątpię bo nie przychodzi mi do głowy co ;) ) Edytowane 23 Marca 2007 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Weź nie strasz bo własnie od wczoraj taki "buczek" siedzi u mnie w kompie. Jak na razie cacy z napięciami ale głośny. Porównuję go do "trzmiela w słoiku". O to jestem na niego wkur..... Przetrwał 3,96GHz na procu z napięciem 1,8V przy liczeniu Pi32M. Moim zdaniem Twój egzemplarz miał wadę fabryczną albo coś sknociłeś (choć raczej w to wątpię bo nie przychodzi mi do głowy co ;) ) Nie miałem czego sknoćić kurde :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Może jakiś mały Chińczyk pomylił kolory jak wciskał przewody do wtyczek molex :lol2: Nie zazdroszczę Ci. Jak masz czym to pomierz napięcia na jakimś obciązeniu żarówkowym, bo sprzęt szkoda podłączać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Może jakiś mały Chińczyk pomylił kolory jak wciskał przewody do wtyczek molex :lol2: Nie zazdroszczę Ci. Jak masz czym to pomierz napięcia na jakimś obciązeniu żarówkowym, bo sprzęt szkoda podłączać Kurde,to dziwne bo teraz podlączylem dysk siostry i działa,zaraz jade do sklepu po spzety nowe nagryware i twardziela,wiem ze jak potem znowu podpinalem molexa z zasilki pod gniazdo 12v (takie dyskowe) na mobo to znowu wolaczyl sie i wylaczyl.Na Taganie to siedzialo-bo czytalem ze mozna podpaic to stabilniej chodzi. A tu jak podlaczam to pierdut,ocb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Jeśli dysk siostry działa bez problemu to czemu szukasz winy w zasilaczu? Może jednak w dysku było zwarcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Cześć Mam ten zasilacz już około miesiąc i nie ukrywam że jest to drugi zasilacz. Na poczatku przez 3 dni działało OK a na 4 lub 5 zgasło niebieskie światło i wentylator przestał sie obracać ale zasilacz działał. Troszke sie zdziwiłem bo był głośny i nagle cisza ;) Pojechałem do sklepu i oględziny zrobili pomiary i niby zasilacz podawał napięcia dobrze ale nie było sterowania na wentylator tylko przy starcie i potem nic. Wymienili od reki myśle że może tak jak ktoś pisał był nowy chińczyk i sie uczył :) A może to tylko pech. ten nowy działa i jest wszystko OK ale "swierszczy" tak jak wszystkim :angry: Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 A tu jak podlaczam to pierdut,ocb??O połączenie niezależych linii +12V1 i +12V2 biega ... tak mi to wygląda ;) Tagan ma wszystkie linie 12V "w kupie", jak nie od razu to po włączeniu trybu "Combine" ... a Chieftec niekoniecznie (V1 i V3 są połączone). Nie mam tego zasilacza do sprawdzenia, rozbieałem raz i "na szybkiego" -> może Benito albo ZenFist beda mieli dokładne informacje jak to jest z "niezależnością" linii +12V w tym modelu. Moim zdaniem linia ktora idzie na wtyczkę ATX i ta na molexy są rozdzielone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 mialem tak z szefem 620w po podlaczeniu odchodził cacy, otem uruchomiłem ponownie kompa i wentyl sie juz nie krecil a zasilacz sie rozgrzal jak grzejnik, pomogło odłączenie i podlaczenie wtyczki od regulacji obrotow zasilacza fak faktem ze mnie wk*** na rozkreconej budzie chodzi on 1200-1500 obrotow, a jak ja skrece to zaczyna wyc 2tys obrotow i nie mam czym go wyregolowac pod windowsem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...