Che Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Dzisiaj zabrałem się za dzielenie neti... jako ze wygrzebałem w szafie router Sparklan, którym nie posiada wbudowanego modemu adsl. Postawnowiłem puscic przez mojego kompa neta. A wiec skonfigurowałem u siebie netie, we własciwosciach połaczenia adsl zmieniłem opcje na możliwość korzystania innych użytkowników z tego łącza, podłączyłem do sieciowki router. Wifi skonfigurowałem bez problemu odpala sie i loguje, ale neta nie ma bo nie wiem jak ustawić reszte. Ustawienia mojej sieciowki Co i gdzie wpisac? Pomocy! :D Edytowane 25 Marca 2007 przez Che Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Rozumiem ze wlaczyles udostepnianie polaczenia internetowego. JEsli tak to komputerowi z NEtia przydziel IP 192.168.0.1 a reszcie daj adresy w gore powiedzmy 192.168.0.2 itd... jako brame wpisz IP komputera 192.168.0.1 Do tego znajdz w oogle DNSY odpowiednie i powinno hulac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 razem z nyny sprobowaliśmy skonfigurowac... ale nic z tego ma ktos jakis inny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) po pierwsze robisz konflikt adrsow ustawiajac na porcie wan routera adres 192.168.0.1 po drugie skoro komp itak musibyc wlaczony, to wylacz na routerku dhcp a kabel od kompa dzielacego wepnij w 1 z portow lan i pamietaj, zeby adres routera po stronie lan najlepiej wogole nie byl w klasie 192.168.0 Edytowane 26 Marca 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek1979 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hej Jaki masz modem od neti ///podaj model jaki ruter ///podaj model Rozumiem ze jak chcesz udostepniac innym to musisz miec wlaczony caly czas kompa pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...