serwantez Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Mam mały problem z Usb mianowicie kupilem ostatnio dysk pod usb 2.0, lecz gdy go podłanczam do laptopa niestety windows wyrzuca komunikat że na komputerze nie ma zainstalowanego kontrolera hosta Hi speed USB i masakratycznie wolno kopiuje i odczytuje z tego dysku. Z początku myślałem że dałem sie naciąć na tanią sztuczke maketingową i urządzenie wcale nie obsługuje usb 2.0 lecz gdy go podłączyłem laptopa podłonczylem śmiga. To samo sie dzieje z aparatem i innymi urzadzeniami USB. Na laptopie mam Windowsa XP z sp2. sterowniki wszystkie zainstalowane najnowsze ze strony Intela. Płyta na chipsecie Intela 915i i wg specyfikacji obsługuje usb 2.0. Na guglach widziałem że ludzie mieli podobny problem ale u nich zwykle wystarczało właczenie w biosie opcji obsługi Usb 2.0 u mnie niestety nie ma niczego takiego. Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) nie wszystkie porty obsluguja usb 2.0 sprawdzales na wszystkich? Edytowane 28 Marca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 tak sprawdzałem na wszystkich i na wszystkich to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 daj linka do tego dysku ktory kupiles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Znaczy kupiłem kieszeń zewnętrzną pod USB firmy One i włożylem do niego dysk Fujitsu 40 gb 4200 obr/min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 jak bys podal model to bylo by latwiej ;) ma ona zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Cieżko mi model podać bo nie mam pudełka a niestety nie pisze na obudowie. Jest to kieszeń bez zasilacza bo na dysk 2.5. Przepraszam że wcześniej nie podałem. Tylko raczej problem nie lezy tu bo ogólnie wszystkie urzadzenia na usb 2.0 działają na nim jak pod 1.1. Zastanawiam sie czy Upgrade biosu by pomógł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 napewno nie zaszkodzi, moze pojawi sie tam opcja do wlaczenia usb2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...