Skocz do zawartości
Witkosz

Dell C610 I Wymiana Matrycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam Dela C610 ktorego matryca nie jest w najlepszym stanie. Ostatnio wpadla mi w rece Toshiba S1800 z matryca takiej samej wielkosci i w niezlym stanie. I mam teraz pytanie. Czy da sie przelozyc matryce z Toshiby do Della ? Jesli tak...to czy jest to bardzo skomplikowane ?

Pozdrawiam Witkosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się da a może nie. To się da stwierdzić dopiero po rozebraniu obydwu komputerów i dokładnym obejrzeniu obydwu matryc.

Mozna sprawdzic model tej matrycy w Tosibie? Sprobuj najpierw wykrecic matryce z Toshiby i sprawdzic producenta, nastepnie przed rozebraniem Della, moze znajdziesz info o rodzaju matrycy w nim zamontowanej.

Nie wiem, czy da sie uzyskac takie info programami. Everest pokazuje mi tylko ID monitora oraz technologie wykonania (ekran rastrowy).

Sama wymiana nie powinna byc trudna, jesli tylko ma sie odrobine zdolnosci manualnych ;)

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andi tu nie chodzi o to czy są takie same matryce bo na 99,9% na pewno nie są to dokładnie te same modele. Chodzi o to czy jest ten sam interfejs, i te same mocowania, a to niestety trzeba sprawdzić już po rozebraniu obydwu lapków. Zresztą o co ten hałas. Rozebranie matrycy w lapie to w ogromnej większości przypadków 5 minut roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi