Witkosz Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witajcie, mam Dela C610 ktorego matryca nie jest w najlepszym stanie. Ostatnio wpadla mi w rece Toshiba S1800 z matryca takiej samej wielkosci i w niezlym stanie. I mam teraz pytanie. Czy da sie przelozyc matryce z Toshiby do Della ? Jesli tak...to czy jest to bardzo skomplikowane ? Pozdrawiam Witkosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Może się da a może nie. To się da stwierdzić dopiero po rozebraniu obydwu komputerów i dokładnym obejrzeniu obydwu matryc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) Może się da a może nie. To się da stwierdzić dopiero po rozebraniu obydwu komputerów i dokładnym obejrzeniu obydwu matryc.Mozna sprawdzic model tej matrycy w Tosibie? Sprobuj najpierw wykrecic matryce z Toshiby i sprawdzic producenta, nastepnie przed rozebraniem Della, moze znajdziesz info o rodzaju matrycy w nim zamontowanej. Nie wiem, czy da sie uzyskac takie info programami. Everest pokazuje mi tylko ID monitora oraz technologie wykonania (ekran rastrowy). Sama wymiana nie powinna byc trudna, jesli tylko ma sie odrobine zdolnosci manualnych ;) Edytowane 29 Marca 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Andi tu nie chodzi o to czy są takie same matryce bo na 99,9% na pewno nie są to dokładnie te same modele. Chodzi o to czy jest ten sam interfejs, i te same mocowania, a to niestety trzeba sprawdzić już po rozebraniu obydwu lapków. Zresztą o co ten hałas. Rozebranie matrycy w lapie to w ogromnej większości przypadków 5 minut roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...