pafcio Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :) niedawno zainteresowałem się tematem zasilaczy, po tym jak po wymianie grafy na 7600gs silent okazało się, że muszę wymontować jeden napęd, bo.. zabrakło molexów :mur: pomyślałem o wymianie psu, priorytetem (oprócz większej liczby kabli;) jest CISZA, komp nie jest nowy (vide: sygnatura), dodam, że chcę wymienić ram na 2x 512 ddr400 w dualu i dyski na sata w przyszłości może odrobinkę oc :oops: cena do 200, ale im mniej tym lepiej przejrzałem forum i zastanawiam się nad hk-350AP, bardzo tu chwalony, ale wiem, że są cichsze, może topower 400SPW, a może w ogóle nie ma sensu płacić 2stówy i kupić coś słabszego do tego kompa? co sądzicie? dziękuję za wszelkie porady :) pozdrowienia pafcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 DELTA DPS-350PB-2 bedzie idealna, 29 zeta na allego, po przesiadce z tego co masz powiesz, że jest niesłyszalny. Jak jego wentylator będzie Ci za głośny to zawsze mozesz zmienić wentylator w nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Delta DPS-350PB-2 będzie dobra, ale ilościa złacz nie poraża, poza tym mi się raz na dwa zakupy przydarzył egzmeplarz z trafionym wentylatorem, jako, ze miałem pod reką dobry wentyl to wymieniłem, bez chrzaneinia sie w odsyłania i gwarancje. Jest to mega cieżka, stabilna i supercicha zasiłka A moze skoro abit nf7 to cos z mocna 12v i bez chrzaneinia sie z 5v takie jak http://www.allegro.pl/item174307915_delta_...owych_plyt.html w razie co upgrejt nawet i do c2d przezyje i mocne kręcenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzięki za pierwsze sugestie:) czy dobrze mi się wydaje, że mój abit jest zasilany z linii 12v ? (poprawcie mnie proszę, jeśli się mylę) bo hk-350AP ma raczej mocną 12, prawda? a może jakiś inny, np. cichszy, w cenie podobnej do hk-350AP i z mocną linią 12 moglibyście polecić? :) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez pafcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a może jakiś inny, np. cichszy, w cenie podobnej do hk-350AP i z mocną linią 12 moglibyście polecić? :) Cichszy od Huntkeya??? A to dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 czy dobrze mi się wydaje, że mój abit jest zasilany z linii 12v ?Nie mylisz się, procesor na nf7 jest zasilany z +12V Jak chcesz inny zasilacz niż hk to kupi seasonica s12 330W. W sumie to nie wiadomo ile ten hk ma na +12V amperów, z tabliczki wynika że 18A ma :lol: Ale w rzeczywistości ma pewnie sporo więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...