Suanis Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Słuchaj ja miałem Patrioty CL5 800 i nie szły wyżej jak 440 . Ani grama MHz więcej nie chciały pujść więc nie wiem może to kwestia płyty że tak na nich śmigasz . Poza tym pierwsze o jakie pamięci pytałem to właśnie patrioty , patriotów nie było wziąłem OCZE Platinium rev.2 ( akurat były w tej samej cenie ) . Nie mogłem iść do innego sklepu bo wymieniałem towar i dopłacałem dlatego decyzja zapadła taka jaka zapadła . Potem miałem kolejny zwrot gwarancyjny . Wziąłem patrioty szły do bani więc wymieniłem na ocze CL5 2x1024 i tak dobrze że sprzedawca poszedł mi na ręke i wymienił . Teraz cały czas na nich działam a platiniumy leżą niestety w pudle i czekają na nowego właściciela . Wole więcej pamięci która jest wolniejsza niz mniej szybszej ( mogłem wymienić na platiniumy 2x512 - te same co już mam ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 no i OCZ skończyły się na 1040 cl5-5-5-15 2.3v. Jeszcze potestuje czy zapodanie 2.4-2.5 coś więcej z nich wykrztusi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) a słuchaj, jak myślisz czy special ops'y 667Mhz cl4 również mają taki dobry potencjał kręcenia jak te twoje? Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez quattro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 To jak wrużenie z Fusów . Nikt Ci nie powie tego trzeba sprawdzić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 rozumię, ale przypuszczenia sa bliżej dobrego potencjału o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Wiesz OCZ i patriot to pamięci które z założenia powinny iść wyżej . Ja sądze że 800 puszczą się a wyżej to nie wiadomo . To tak jak 800 idą w niemal 99 % na 900 a nawet 1000 . Oczywiście mówie o OCZ-u . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Dosłownie loteria. DDR2 były tak projektowane, że zmniejszanie timingów pociąga za sobą obniżenie częstotliwości. Działa to liniowo. Czyli chodzi o to, że 400 MHz CL5-5-5-15, napięcie 2,2v (dajmy na to) tak samo obciąża pamięci (i pod względem "obciążalności" i pod względem emisji ciepła etc) jak 333 MHz CL4-4-4-12 2,2v. Tzn. to tylko teoretyczne biadolenie, ale na ogół +/- się sprawdza :) (przynajmniej u producentów, nie mówię o indywidualnym OC). Czyli dla producenta OCZ to rybka czy memki chodza 333 MHz 4-4-4-12 czy 400 MHz 5-5-5-15. Pamięci są nawet puszczane z tej samej serii, partii i przez tą samą selekcje :wink: Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...