Gość f.e.a.r. Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Odrazu żeby nie było - czytalem faq [; Chodzi o to, że od pewnego czasu doczytywanie z mojego dysku to katorga. Trwa to niemiłosiernie długo a przy grach (swap) to juz w ogole masakra. Przy NIEKTóRYCH folderach mam tak ze zanim do nich wejde musze kliknac raz, poczekac kilka sekund az sie zaznaczy (dysk pracuje) i dopiero wtedy moge wejsc. Nie mam bad sectorów. Dodam, że miałem kiedyś problem z kablem SATA i zmienilem na inny i bylo ok. Po prostu wczesniej musialem fotmata robic co 3-4 dni bo po tylui mniej wiecej dniach komp nie startowal ;] Po zmianie kabla - jak ręką odjął. Macie jakieś rady ?? Może wejscie sata na mobo zmienic (wtyknac w inne kabel) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie chcę się czepiać, ale sam sobie podsuwasz rozwiązania :rolleyes: Zmiana portu SATA nic Cię nie kosztuje, więc czemu jeszcze tego nie spróbowałeś? PS. Mile widziany byłby odczyt ze SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmmm a czym może być to spowodowane, że na nowitueńkim kablu sata, dysk sie sypie po 2 dniach (tzn system) i musze robić formata a na starym kablu jest wszystko dobrze tylko te doczyty cholerne ;/ SMART: edit: Zmienilem port SATA i nic to nie dało :/ Może format pomoże ? Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez f.e.a.r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Może format pomoże ? Masz gwarancję na dysk? Jak tak to z niej skorzystaj :|. Prawdopodobnie łożysko zatarte lub masz coś nie tak z kontrolą obrotów talerzy - Spin Up Time - 6144 - powinno być 0 :? Prawdopodobnie dysk do wymiany :-| Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A jak pójde do sklepu to co mam im powiedzieć [; ? Że spin time za duży ? Jak znam "speców" z bitcomputer w Krakowie to powiedzą "jak dysk sie włącza to działa". Jakieś sugestie ?? Gware mam jeszcze ok 2-3 miesiecy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) A jak pójde do sklepu to co mam im powiedzieć [; ? Że spin time za duży ? Jak znam "speców" z bitcomputer w Krakowie to powiedzą "jak dysk sie włącza to działa". Jakieś sugestie ?? Gware mam jeszcze ok 2-3 miesiecy :) :mur: Masz powiedzieć, że z dyskiem się coś dzieje (mówisz co) i możesz też dodać, że (z ciekawości) sprawdzałeś SMARTa i rzuciło Ci się w oczy nieprawidłowa wartość Spin Up Time :). Jak dodasz to o tym smarcie to jest szansa, że nie wezmą Cię za totalnego laika, któremu można każdy kit wcisnąć... ale kto ich tam wie... Pozdro (napisz potem co zdziałałes :) ) i powodzenia EDIT: I dodaj też, że podpięcie dysku pod inny port nic nie dało itd Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A może to ten kabel :P ? Moze ten jednak jest zły ?? hm.... Co ja zrobie z danymi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) A może to ten kabel :P ? Moze ten jednak jest zły ?? hm.... Co ja zrobie z danymi <_< Możesz sprawdzić inny. Mozesz też isc z tym dyskiem do kumpla i sprawdzić jak się zachowuje na jego kompie :) Ja jednak obstawiam HDD... Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgubiłem paragon oO Ale mam naklejke gwarancyjna... Wystarczy ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) daj numer telefonu do sklepu to zadzwonię i ci powiem :P skąd się biorą takie ludzie ;) edit: to nie jest zachowanie ofensywne ;) -> chciałem zasugerować wykonanie telefonu, na przyszłość favat - zawsze możesz poprosić o kopię. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Na to już wpadłem. Zadzwonie jutro z rana ;) Kurde fakt - fvat rozwiazalaby sprawe a paragon to mogl wyblaknac przez prawie 3 lata <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Na to już wpadłem. Zadzwonie jutro z rana ;) Kurde fakt - fvat rozwiazalaby sprawe a paragon to mogl wyblaknac przez prawie 3 lata <_< Masz nauczke :-| . Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A zrobić formata przed oddaniem na serwis żeby nikt nie odkrył moich "skarbów" ;> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Na to juz chyba sam mozesz sobie odpowiedziec? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Teraz to ja mam jeszcze inny problem z moim dyskiem zastepczym :/ Opisałem go tutaj dokładniej: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230765 Pomocy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...