Gość mariush190 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam!!! Nie wiem czy to do końca legalne, ale mam jakby "dwa mieszkania" obok siebie, jedno pstanowiłem wynająć, wprowadza tam sie jeden człowiek który potrzebuje dostęp do neta, mam tam juz pociągnięty kabel, lecz jedyny problem to jest to, że nie chce by pobierał z torrentów i p2p (chyba ze w umiarkowanych ilosciach) Postanowiłem poblokować porty, ale nie wiem czy da się to poprostu ograniczyć czy trzeba je całkowicie zblokować. Mam modem livebox, od liveboxa wychodzi kabel sieciowy, spotyka po drodze switch, do switcha są podpięte dwa moje kompy i jeden który idzie do drugiego mieszkania. Wie ktoś moze jak zablokowac porty lub poprostu ograniczyc? Ktore porty trzeba blokować i jak to zrobic w liveboxie krok po kroku? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 z blokowaniem konkretnych portow bardzo szybko mozna sobie poradzic ;] na poczatek daj blokade na porty >1024 jezeli to nie pomoze to pootwieraj porty najczesciej uzywane, a reszte zablokuj. mozesz sie z sasiadem dogac ze sciagac bedzie np w okreslonych godzinach, albo od razu ustawic regule czasowa ( o ile sie da) w manualu powinno pisac o blokadach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 tak ale ja nie mam najmniejszego pojecia jak to sie robi, kieds prubowałem siostrze na emule zblokowac i sie nie udało. A da się blokować na konkretny mac adres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 mac, ip... ip napewno, ale czy livebox ma mozliwosc blokowania maca to nie wiem dzis juz tego nie sprawdze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...