Ender1972 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam. Kupiłem na allegro kartę http://www.allegro.pl/item181263521__gefor...e_edition_.html włożyłem do kompa odpaliłem i wszystko gra .Pojawił się jednak problem.Po dwóch dniach postanowiłem ją trochę potestować i okazało sie że wszystkie programy np.RivaTuner , Everest twierdzą że karta ma 128 bitową magistralę pamięci !!! Pozatym standartowe taktowanie to 450/1000. Próbowałem wszystkiego : różnych sterów , postawiłem od nowa windows i.t.p. Niestety 128 bit 450/1000 .I tutaj mam do was pytanie : czy sprzedawca mnie oszukał ? jak na 100 % sprawdzić tą magistralę ? mi już brakuje pomysłów więc pytam Was zanim będę reklamował kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Kupiłem na allegro kartę http://www.allegro.pl/item181263521__gefor...e_edition_.html włożyłem do kompa odpaliłem i wszystko gra .Pojawił się jednak problem.Po dwóch dniach postanowiłem ją trochę potestować i okazało sie że wszystkie programy np.RivaTuner , Everest twierdzą że karta ma 128 bitową magistralę pamięci !!! Pozatym standartowe taktowanie to 450/1000. Próbowałem wszystkiego : różnych sterów , postawiłem od nowa windows i.t.p. Niestety 128 bit 450/1000 .I tutaj mam do was pytanie : czy sprzedawca mnie oszukał ? jak na 100 % sprawdzić tą magistralę ? mi już brakuje pomysłów więc pytam Was zanim będę reklamował kartę . no ja 1 kwietnia to bym nic nie kupił.... :D ...a na pudełku co pisze ? i czy ta karta wygląda identycznie jak na zdjęciu w tej aukcji?Weż jeszcze odpal 3d marka i zobacz co on odczyta w danych sprzętu......a stery....dodaj coolbitsa i zobacz w sterach jakie takty pokazuje. tak wygląda ten 256bit.. http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=5061 ten ze zdjęcia na aukcji to raczej nie golden sample.Do tego jak tak wygląda to chłodzenie nie jest oryginalne od tej karty a radiatory na pamięciach to już parodia.luknij sobie na ilość kostek pamięci na tej ze sklepu i zobacz ile masz na swojej....256bit ma 8 szt Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 obawiam się ze zostałeś oszukany... jeżeli wszystkie programy twierdzą ze to Palit 450/100 128bit to raczej tak jest, tym bardziej że taka karta istnieje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 no ja 1 kwietnia to bym nic nie kupił.... :D ...a na pudełku co pisze ? i czy ta karta wygląda identycznie jak na zdjęciu w tej aukcji?Weż jeszcze odpal 3d marka i zobacz co on odczyta w danych sprzętu......a stery....dodaj coolbitsa i zobacz w sterach jakie takty pokazuje.fajnie się śmiać z cudzego nieszczęśia <_< w sterach bez przetaktowania 450 / 1 gb Everest : Urządzenie PCI 10DE-00F6 / 0000-0000 Liczba tranzystorów 202 milion(ów) Technologia wykonania 0.13 um Typ magistrali AGP 8x @ 8x Rozmiar pamięci 256 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 450 MHz (oryginalny: 450 MHz) Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz Liczba potoków pikseli 12 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 5 (v3.0) Liczba urządzeń cieniowania pikseli 12 (v3.0) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0c Pixel Fillrate 5400 MPikseli/sek Texel Fillrate 5400 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali GDDR3 Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 501 MHz (DDR) (oryginalny: 500 MHz) Efektywna częstotliwość taktowania 1002 MHz Przepustowość 15.7 GB/sek RivaTuner : 128 bit NV42(a1, 12pp,5vp) 256 mb ddr 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 fajnie się śmiać z cudzego nieszczęśia <_< w sterach bez przetaktowania 450 / 1 gb Everest : Urządzenie PCI 10DE-00F6 / 0000-0000 Liczba tranzystorów 202 milion(ów) Technologia wykonania 0.13 um Typ magistrali AGP 8x @ 8x Rozmiar pamięci 256 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 450 MHz (oryginalny: 450 MHz) Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz Liczba potoków pikseli 12 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 5 (v3.0) Liczba urządzeń cieniowania pikseli 12 (v3.0) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0c Pixel Fillrate 5400 MPikseli/sek Texel Fillrate 5400 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali GDDR3 Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 501 MHz (DDR) (oryginalny: 500 MHz) Efektywna częstotliwość taktowania 1002 MHz Przepustowość 15.7 GB/sek RivaTuner : 128 bit NV42(a1, 12pp,5vp) 256 mb ddr 3 Nie no stary zle to odebrałeś....nie śmieje się ale na 99% ten gostek cię oszukał , tym bardziej jak ona wygląda jak ta na zdjęciu z aukcji - to nie jest 256bit.A ju ż na pewno edycja golden sample....brak jej chociażby tych oryginalnych czerwonych radiatorów i firmowej naklejki na chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie no stary zle to odebrałeś....nie śmieje się ale na 99% ten gostek cię oszukał , tym bardziej jak ona wygląda jak ta na zdjęciu z aukcji - to nie jest 256bit.A ju ż na pewno edycja golden sample....brak jej chociażby tych oryginalnych czerwonych radiatorów i firmowej naklejki na chłodzeniu.Ale ty dałeś link do gaiwarda a moja to xpertvision !!! Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez SławekLukas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ale ty dałeś link do gaiwarda a moja to xpertvision !!!Ale dupek ze mnie walnołem się , słuchaj ile masz kosci pamięci na laminacie jak 256bit to powinna mieć tak jak gainward 8.I drugie zobacz czy na laminacie od góry nie masz miejsca na pamiątki jeszcze....nieprzylutowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 reklamuj ja, towar niezgodny z opisem zreszta drogo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 reklamuj ja, towar niezgodny z opisem zreszta drogo :| nie dałem tyle po negocjacjach staneło na 400 zł teraz nie bardzo mogę ale rano wyciągnę tą kartę i oblukam pamiątki chyba to będzie rozstrzygające powiedzcie mi jeszcze jedno : czy pozostałe graty (słabe ) w kompie mogą mieć jakiś wpływ na złe wykrywanie karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 nie dałem tyle po negocjacjach staneło na 400 zł teraz nie bardzo mogę ale rano wyciągnę tą kartę i oblukam pamiątki chyba to będzie rozstrzygające powiedzcie mi jeszcze jedno : czy pozostałe graty (słabe ) w kompie mogą mieć jakiś wpływ na złe wykrywanie karty ? Nie nie ma znaczenia....a te radiatory to są na 100% inne niż w oryginale w tych kartach..na pamiątkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie nie ma znaczenia....a te radiatory to są na 100% inne niż w oryginale w tych kartach..na pamiątkach.bo pomyślałem że to może przez płytę k7s41 gx albo procka Athlon 2000 xp ale też mi się wydaje że to nie ma znaczenia w wykrywaniu parametrów karty co innego na wydajność :) dzięki wszysktim za pomoc jaśli okaże się że mnie oszukał to go .... napiszę jutro jak się sprawy mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie sie okaze tylko OSZUKAL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Każdy sprzęt elektroniczny posiada nr FCC, no może poza chinami :). https://gullfoss2.fcc.gov/prod/oet/cf/eas/r...nericSearch.cfm Jeśli nie tak to po prostu wpisz w googla Numer Seryjny karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wyjąłem tą kartę i rzeczywiście ma 4 kostki pamięci więc to 128 bit .I nie wiem co teraz robić próbować się z nim dogadać , czy jakoś przez allegro ?Cholera wystawiłem mu już komentarz .Miał ktoś podobne doświadczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wyjąłem tą kartę i rzeczywiście ma 4 kostki pamięci więc to 128 bit .I nie wiem co teraz robić próbować się z nim dogadać , czy jakoś przez allegro ?Cholera wystawiłem mu już komentarz .Miał ktoś podobne doświadczenia ? No to generalnie już "po ptakach" jeżeli sam z własnej woli nie zwróci Ci kasy za katre to bedzie ciężko coś tu zdziałać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No to generalnie już "po ptakach" jeżeli sam z własnej woli nie zwróci Ci kasy za katre to bedzie ciężko coś tu zdziałać...no jest jeszcze allegro ,policja ,sąd napewno nie odpuszczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) no jest jeszcze allegro ,policja ,sąd napewno nie odpuszczęJako że kwota to ponad 250 pln , możesz spoko zgłosic na policje jak gostek będzie się upierał.To oszustwo i tyle. A zagadywałeś do niego już?.no i oczywiscie zgłosić do Allegro.... Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Właśnie przed chwilą z nim rozmawiałem .Twierdzi że on się nie zna , niby proponuje jakąś dopłatę ... no zobaczymy ma się odezwać jeszcze raz do końca dnia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 może faktycznie się nie zna i sprzedaje po prostu sprzęt... nie można zakładać z góry, że to oszust. chociaż sam bym się wkurzył w takiej sytuacji. życzę powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Staneło na tym że mi zwróci 80 zł.Nie wiem to chyba dodra propozycja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Staneło na tym że mi zwróci 80 zł.Nie wiem to chyba dodra propozycja ?Wszystko zalezy od tego czy Ci ta grafa styknie , jak tak to ok , a jak nie to bym się ubiegał o zwrot kasy całej......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ostatnio na allegro byly leadteki 6800GT 256/256 po 299zl ale juz widze ze zeszlo 30sztuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Myślę że ją sprzedam .Na Allegro powinna pójść za jakieś 320 zł.I wyjdę na czysto ( marzenia ?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Myślę że ją sprzedam .Na Allegro powinna pójść za jakieś 320 zł.I wyjdę na czysto ( marzenia ?). powinna zejsc za 320...w wersji AGP. nowa http://allegro.pl/item182511925_palit_gefo..._agp_a1353.html Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ender1972 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dzięki wszystkim za zainteresowanie i okazaną pomoc.Myślę że ten wątek może być przestrogą dla wszystkich mniej doświadczonych allgrowiczów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...