ironmaiden666 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 podniosłem fsb z 200 oryginalny na 218 tylko tyle zdolalem a przy 219 juz mi windows nie startuje jest czarny ekran przy starcie i sie wylacza i wlacza znow mnoznik 9 domyslny i max. nazwa kodowa venice s939 płyta główna gigabyte ga-k8nf-9 dual ddr sdram pamieci kingston 2 x 512 PC3200 200 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 podniosłem fsb z 200 oryginalny na 218 tylko tyle zdolalem a przy 219 juz mi windows nie startuje jest czarny ekran przy starcie i sie wylacza i wlacza znow mnoznik 9 domyslny i max. nazwa kodowa venice s939 płyta główna gigabyte ga-k8nf-9 dual ddr sdram pamieci kingston 2 x 512 PC3200 200 mhz Zmień dzielnik pamięci na najniższy. Zmniejsz mnoznik HTT na x2. Podbij lekko vcore. Jest masa mżliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 I przestań zakładać kolejne tematy. Wiesz ile na necie jest o oc A64 i innych cpu?? http://google.com i szukaj a nie idziesz na łatwizne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironmaiden666 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ten dzielnik pamięci to co to dokładnie jak w biosie wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ten dzielnik pamięci to co to dokładnie jak w biosie wyglada?MemFreq albo MaxMemClk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironmaiden666 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 dzieki jutro sie wezme za podkręcanie porzadne właśnie duzo przeczytalem o tym ale jeszcze 1 pytanie jak sie testuje tym super pi jak długo i oco tam chodzi jak bedzie dobrze to co ma wyskoczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ale jeszcze 1 pytanie jak sie testuje tym super pi jak długo i oco tam chodzi jak bedzie dobrze to co ma wyskoczyc?Nie SuperPi a StressPrime 2004 -b ierzesz cpu stress test i zostawiasz go na kilka H. Jak jest dobrze to nic nie wyskoczy tylko test bedzie lecial dalej, a jak sie wywali to bedziesz o tym wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 albo zapusc sesje w s&m ;) jak przejdzie - procek stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironmaiden666 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 czytalem duzo o podkrecaniu ale nie rozumiem bo wielu rzeczy nie ma w moim biosie nie wiem co robic z nominalnego CPU frequency (200MHz) podnioslem na 218 i koniec dalej nie startuje widełki to 200-456MHz K8 cpu clock ratio mam na default i jest to 9x próbowalem zmienić CPU voltage control dalem mnoznik na 5 i fsb na 250 ale nie wstal clockgenem dalo sie z 1800 MHz na 2000MHz ale tylko tam socket 939 technologia 90nm amd athlon 64 3000+ ht link 875MHz plyta główna gigabyte ga k8nf 9 chipset nvidia nforce 4 pamięc ram kingston 2x512 PC3200 2ooMHz tego dzielnika pami eci nie ma w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 O ile pamietam, to w moim gigabyte trzeba było w biosie wcisnąć ctrl+F1 i wtedy powinny pojawic sie dodatkowe opcje OC. Jaki masz bios? Jeśli ten który był na płycie od razu, to zmieniaj jak najszybciej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironmaiden666 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 award modular data 17.06. 2005 v. 6.00PG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Podaj mi jeszcze wersje, bo tak to sie nie połapie... Zapewne masz F1? Spróbuj tego: Bios> Ctrl+F1 > Pojawi sie nowa kolumna po prawej stronie> W niej powinny być dzielniki pamięci timmigi oraz mnożniki HT > dalej już chyba wiesz... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...