THEJAJO Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam. Mam dylemat i prosze o pomoc bo w tej kwestii dosw. nie posiadam. Zakupilem jakis czas temu GPU R8500 250/250 128bit 128 MB i niestety cooler ktory ja chlodzi jest na kleju a zaczal wydawac niepokojace dzwieki i wydaje mi sie ze najwyzszy czas go wymienic. Jak go zdjac mniej wiecej wiem (jest zreszta temat na ten temat) ale zastanawiam sie czy jak przykleje w zamian za niego Zalmana ZM-NB47J bez coolera to czy utrzyma sie i co najwazniejsze w odpowiedni sposob odprowadzi cieplo z GPU? Klej jakiego mam zamiar uzyc rowniez ma byc Zalman'a. Bardzo prosze o pomoc gdyz odglos tego coolera jest momentami dobijajacy. :mur: Z gory dzX i PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 IMO lepiej dać pastę mocno przycisnąć i przykleić gluegunem. Samo z siebie się nie odklei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 W sumie moglbym ale nie jest to ryzykowne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nie, nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zakupilem juz tego radiatorka. A tak wogole jak przykleje go na tym kleju Zalmana to mimo wszystko bedzie robilo robote? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Tak tylko jesli chip jest grzywy to sie moze zdazyc ze odpadnie ;) ja na sb nf7 dawalem czysto kropelke ;) tylko pewnie jeszcze Tobie sie przyda jakis nawiew ... no chyba ze nie bedziesz gral ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Kupilem ten klej Zalmana. W weekend bede sie bawil w klejenie. A bez nawiewu sie nie obedzie? Mam w sumie otwarta bude (wycialem sobie dziure na okno ale jakos nie moge sie zabrac za jego skonczenie) ale z przodu i z tylu sa coolerki wymuszajace naturalny obieg powietrza w obudowie (z prozdu do tylu). Nie wystarczy? Jesli nie to bede musial nawiercic przyszle okno na wysokosci radiatorka od GPU i zainstalowac jakas 80. Pozostaje jeszcze opcja nieodklejania radiatorka a tylko wyamina coolerka. Problem w tym ze identycznego nigdzie nie widzialem (Allegro) a 40 nie bardzo pasuje. Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez THEJAJO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...