Trancvission Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam;)) Tak jak w temacie niewiem ktory lepszy tzn. nie chce kasy wydawac nie potrzebnie.. ma posłużyc on jedynie .. w rozwiazaniu problemu z kradzieza MAC, w sieci akademickiej Lubman, Chce pomoc lasce bo ktos ukradł jej MAC'a, i czy musi byc to super router. czy wystarczy zwykly jakies takie jak ten, router1 byle mial filtrowane IP i MAC.. CZy to rozwiaze sprawe nie wiem, ale MAC bedzie bezpieczny, ... mam mozliwosc porozumienia sie z adminem w tej kwesti.. moze jakies tanszy by wystarczyl, prosze o pomoc Thanx4Help:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalak77 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Napisz konkretnie do czego potrzebujesz ruterka? po to aby mieć cały czas podłączonego do sieci i żeby na twoje IP i Maca nikt nie wlazł. czy do rozdzielenia sieci (na 2 kompy) lub czy wpinasz różne kompy z różnym MAC adresem? o ile sie nie mylę ten TI-r460 jest do sieci kablowych, polecam D-Link 604 miałem takiego kilka lat i dobrze sie spisywał, konfiguracja przez przeglądarkę internetową, różne tryby pracy (stałe jak i zmienne IP) mam nawet gdzieś do niego polską instrukcję obsługi w .pdf ma on możliwość sklonowania MAC-a karty sieciowej dowolnego komputera w sieci LAN niezależnie jaki ma karta sieciowa MAC-a w sieci widoczny jest ten co ustawiony jest w ruterze, jeśli masz możliwość to ruterek kup w sklepie ceny takie jak na allegro (bynajmniej w moim mieście) albo nawet kilka zł niższe no i gwarancja na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Napisz konkretnie do czego potrzebujesz ruterka? po to aby mieć cały czas podłączonego do sieci i żeby na twoje IP i Maca nikt nie wlazł. dzieki za help.. tak dokladnie do tego jak napisales nic nie bede dzielil laczyl. tylko po to by nikt mojej lasce nie wlazil na mac;a i ip ..a nie chce jakiegos super.. nie ma tanszych do takiego celu. ? na allegro np.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...