Amfidiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Chcemy z rodzicami kupić siostrze na osiemnastkę palmtopa. Jednak w tym temacie jestem kompletnie zielony :/ Nie będzie używany jako GPS. Powinien posiadać wymienną kartę Flash. Znając mojego sistera, to PDA będzie używany do oglądania filmów, zdjęć, słuchania muzyki, może jakieś programy użytkowe (słowniki, edytory tekstu), a w domu do gadu i Skype'a (więc wi-fi mile widziane ;)). Co moglibyście polecić w przedziale cenowym 1000-1200zł? Z tego co przeglądałem, Acery wydają się być całkiem, całkiem, ale jak już pisałem nie znam się na tym :( Proszę o podanie konkretnych modeli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Te wymagania ktrore napisales spelnia wiekszosc palmtopow nawet te juz nie najnowsze (no moze poza wi-fi)... Proponuje Acer N311. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Polecam dobrze wyposazony Mio P550m Acer przy nim zdecydowanie sie umywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Polecam dobrze wyposazony Mio P550m Acer przy nim zdecydowanie sie umywa :) Jednak byłbym za Acerem N311, chociazby z samego wzgledu na to, ze posiada ekran VGA, takze nie uwazam ze ten MIO zjada Acera na sniadanie ;) Poza tym uzytkowałem N311 przez dłuzszy czas, i byłem bardzo bardzo zadowolony. W tej cenie to zdecydowany faworyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ma faktycznie lepszy lcd, ale nie ma wbudowanego modulu GPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) ma faktycznie lepszy lcd, ale nie ma wbudowanego modulu GPS :)no super, ale przeczytales dokladnie pierwszy post? Nie będzie używany jako GPS. Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Polecam dobrze wyposazony Mio P550m Acer przy nim zdecydowanie sie umywa :) To inna klasa sprzetu. Ten mio to taka budzetowka dla ludzi chcacych uzywac jakiegos programu do nawigacji. Do tego ciezki, wielki paskudny. Acer przede wszystkim ma VGA a to w praktyce calkiem inny komfort pracy. Do tego n311 jest 2 razy chudszy, ladniejszy. Nie da sie porownac tych 2 modeli. Pisanie ze 550 jest ciekaszy od n311 oznacza ze nie masz ZADNEGO doswiadczenia z pocketpc ani tym badziej z vga. Co do 1200 to chyba tylko ten acer bedzie ciekawym wyborem. Zastanow sie tez nad PalmTx, swietny pda i nie ma ulomnego systemu operacyjnego windows mobile :wink: Generalnie najpierw dobrze byloby jakby siostra pobawila sie jakimkolwiek pda na wm. Znajac zycie nie bedzie chciala tego uzywac jak sie przekona jakie to jest zawodne i generalnie nie nadaje sie do niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jako kombajn czyli nawigacja/pda/wifi zdecydowanie lepiej wypada mio do 1200zl :) Jesli chodzi o sam PDA do 1200zl to za te pieniadze mozna dopasc dobrego Della X51v Sry, ale nie zauwazylem, ze nie bedzie uzywany jak nawigacja :) jesli za te pieniadze nie ma sluzyc jako GPS to w tym przypadku lepiej faktycznie zainwestowac te pieniadze w lepszy sprzet :) Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Trochę poczytałem, przeanalizowałem Wasze komentarze i doszedłęm do wniosku, że chyba Palm TX będzie najlepszym rozwiązaniem. Acer, tak jak piszecie ma WM, ale i firma podobno zawodna w tym sprzęcie. W każdym razie dziękuję za podpowiedzi! Jak zwykle się nie zwiodłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...