ridlaa Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Jest taka sprawa. Mamy sobie plyte epox 8rda+ i dwie kostki ramu DDR333 256 mb i powiedzmy ze chce dorzucic sobie jeszcze kolejne 256, co sie stanie? Czy dual ddr przestanie "dzialac"? Czy moze bedzie tylko na 2 kościach .. nie wiem wogole jak na to spojrzec moze mi ktos pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aciu Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Bedzie dalej dzialac takze przy 3 kosciach. Pozdrawiam Aciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Oki to to juz wiem a co siem stanie jak do 2x256 dorzuce 512 :? ? Jakies pomysly? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 stanie się to, że będziesz miał duużo ramu heheh tylko po co a co do D-DDR to pewnie nie będzie działać (przy trzech identycznych działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 stanie się to, że będziesz miał duużo ramu heheh tylko po co .. ano po to zeby moc niektore programiki zapuscic i rozsadnie na nich pracowac. Bo prawda jest taka ze najlepszy obecnie pakiet do ray-tracingu MAYA 4 startuje !uwaga! od 512 ramu na pokladzie 8O . Tak,tak - startuje wiec o wydajnej pracy to nie ma co myslec. Zatem wspomniane 1 giga to wcale nie tak duzo :lol: . A juz jest wersja 4.5 .. ale wymagan nie czytalem - za biedny jestem na to :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Do DualDDR potrzebna są sprzętowo takie same kości, czyli np. wszsytkie 256MB i jednostronne itp. Jeżeli połaczysz np. 512 i 2 x 256 to nie pójdzie w DualDDR tak samo jak np. jedna będzie jednostronna a dwie pozostałem dwustronne. Aha i na płytach z nForce2 znajdują sie tylko 3 gniazda więc nie włożysz 4 kości pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 hehe to musi wsadzic 3x512 hehehhehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...