Skocz do zawartości
Khunu

Zaraz wypierdole radka 9000 przez okno!!! (VIVO)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pierwszą osobą która ma kłopot z tą kartą. Szukałem kilka razy, ale nic nie chce działa tak jak powinno.

Jak do cholery zainstalować video-in???!!!!

Trzy albo cztery godziny próbuję zainstalować to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o na sto możliwych sposobów i nic. Co uruchomię windowsa - widzę coś innego. Kartę wykrywa mi albo jako telewizor, abo wogóle, czasem zgłosi się instalacja sterownika do MEDIA ale nigdzie nie mam takiego sterownika. Zassałem capture-wdm... okazały się takie same jak te na płytce ze sterami. Nie mam żadnych nieznanych urządzeń, po prostu nic... A po czterech godz. siedzenia nad tym ciach!stwem zaczynam nawet podejrzewać że mi zwykłego radka w barwkompie wcisneli. Co mam robić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh pod 98 tez mnie ch*j strzelal :)

Pod xp wszystko dziala idealnie.

Przy pomocy jednego czlowieka z pl.rec.gry.komputerowe.sprzet udalo sie odpalic video-in.

Przeinstalowalem drivery na catalysty 3 i wdm rowniez od 3 i jako tako dziala, jednak nie da sie go uzywac przyjemnie :(

Nie mam pojecia w czym jest problem.

Jezeli ktos cos wie chetnie poslucham bo narazie nie chce mi sie reinstalowac 98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o ten rodzielacz do V/I to powinienes go dostac razem z karta bo jak narazie to we wszystkich tak bylo.

Jezeli jej nima to znaczy ze albo jest niekompletny albo poprostu dali ci zwyklego radka.

Wejdz na stronke producenta albo popatrz u innych czy dodaja cos takiego. Jezeli tak to zapierdalaj do barwkompa i zadaj tego wyjscia ale najprawdopodobniej wcisneli ci zwyklego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, też tak pomyślałem, ale koleś napisał że radek jest na pewno vivo bo specjalnie dla mnie go ściągali ;-) Czy mogli mi i tak wcisnąć zwykłego? Kurde potrzebuję vivo na gwałt a oni mi takiego wała... mieliście już podobne sytuacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam CRT, jedno okrągłe (nie wiem jakie) wyjście i DVI

Jak bys mogl podac firme i model to bylo by o wiele latwiej.

Jezeli tak masz to to okragle to jest v/o na s-video.

W artykulach widac ze jest takie wyjscie ale jest jeszcze konwerter do tego gdzie sa wszystkie wyjscia. Jak podasz nazwe firmy to zobacze jak powinien wygladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wywal wszystko ATI co masz zainstalowane i wgraj full z CD, którego dostałeś z kartą gr. i musi chodzic! Jak kombinowałem potem z wymianą sterów , panelu st. itd. to zaczęły sie schody i video in nie działało.Kolega mając AC97 na płycie nie mógł nagrać czystego dzwięku, przy nagrywaniu z wejścia, po zakupie SBLive zaczęło chodzić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mial klopot z radeonem 9000 pro :?:

Mi Win XP wykrywa go raz jako 32Mb innym razem jako 64Mb :? , a powinno byc nonstop 64. Zmainy sterow nie pomagaja :evil:

Pomocy plzzzz.

Dodam ze na testach grafy sa wyrazne roznice:

32Mb - ok 700 3d Markow03

64MB - 1125

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Luigi - zero pomysłu... :(

Co do mojej karty oficjalnie jest to sapphire, ale nie wygląda na sapphire. Naklejkę ma jak sapphire, ale na stronce sapphiretech.com nie ma wogóle żadnego modelu z vivo... czysta abstrakcja. Pudełko i instrukcja od normalnego radka 9000. Z płytki jak bym nie instalował, tak nie idzie. Instaluję tylko płytkę ze sterami. Poza tym teraz nie mam możliwości nic zrobić bo zabrałem się za mojego nowego epoxika i.. sami wiecie... jest w topicu obok :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Luigi - zero pomysłu... :(

Co do mojej karty oficjalnie jest to sapphire, ale nie wygląda na sapphire. Naklejkę ma jak sapphire, ale na stronce sapphiretech.com nie ma wogóle żadnego modelu z vivo... czysta abstrakcja. Pudełko i instrukcja od normalnego radka 9000. Z płytki jak bym nie instalował, tak nie idzie. Instaluję tylko płytkę ze sterami. Poza tym teraz nie mam możliwości nic zrobić bo zabrałem się za mojego nowego epoxika i.. sami wiecie... jest w topicu obok :(

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a ten barwkomp to juz naprawde przesadza z tymi przekretami. Prawie za kazdym razem jak ktos cos kupi u nich to zawsze dostanie cos innego albo nie to co zamawial :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam CRT, jedno okrągłe (nie wiem jakie) wyjście i DVI

poicz ile masz rzędow dziur w tym okrągłym jak ty to nazywasz ja kmasz 4 to powinienes miec wejscie i wyjscie, a jak nie to znaczy ze cie w bambo zrobili. i moja rada KORZYSTAJ ZE STEROW ORYGINALNYCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire produkuje Radki 9000 vivo bo sam mam takiego w kompie :P

Konfig z wyjsciami/wejsciami opisalem.

Numerek mojego radka P/N 1024-C194-00-SA i jest na stronie nawet jest ladne zdjecie :)

http://www.sapphiretech.com/vga/9000.asp tu masz wszystko.

Jezeli Toja grafa to nie jest modelem na tej stronie to musisz reklamowac towar ew. odeslac jesli kupiles przez net i czesc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Proponuję następujące rozwiązanie - proszę o odesłanie karty - nie wykluczam sytuacji że jest to nievivo - ale wszystkie dokumenty obiegowe magazynowe wskazują że nie ma pomyłki - my ją sprawdzimy i wyjaśnimy całą sytuacje.

z poważaniem

TomBa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, anuluję co tu było. Również ja jestem zdania, iż jest to pomyłka dystrybutora, co zresztą przypuszczałem od początku. Wkurzyłem się troche ale sprawa została rozwiązana :) Kartę postaram się odesłać jak najszybciej.

Co do porzedniego posta to nie zdążyłem widać odświerzyć topica i stąd być może małe nieporozumienie. W najbliższym czasie planuję dalsze zamówienia w Barwkompie. Jedynym problemem jest to, że wejście wideo jest mi aktualnie wyjątkowo potrzebne i lekko się wkurzyłem, co jest mam nadzieję zrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Luigi :Caly problem opisalem na forum jakis czas temu.Jak poszukasz to sie wszystko wyjasni.

A ja znalazlem i to dosc szybko :D :

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16782&highlight=

Rozumiem ze Twoja przyjeli na gwarancje.

Ja swojej nie reklamowalem bo kumpel ma taka sama tylo reszta kompa inna i ten sam problem. Sadzilem ze to wina sterow.

Dzieki wkazdym bac razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...