Skocz do zawartości
fazi86

Problem Z Wlan W Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Moja koleżanka ma problem z dostępem do neta (na uczelni) przez WLAN. Ja się na tym nie znam zupełnie, więc może ktoś z was będzie miał jakiś pomysł. Fragment wiadomości od niej opisujący problem:

"Siedzialam na necie dzisiaj na uczelni (mam dojscie przez WLAN), gadalam na tlenie. I nagle przestalo mi cokolwiek przychodzic, moje posty nie byly wysylane. Najgorzej, bo zgasla lampka z przodu kompa, pokazujaca, ze komp ma aktywne wykrywanie sieci bezprzewodowych."

Nie wiem jaki ma sprzęt (wiem jedynie, że jest to laptop), jeśli jakieś dodatkowe info jest potrzebne to piszcie, postaram się dowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fn + F2

jak kolezanka ma internet w laptopie w domu i nie jest to siec osiedlowa 128kbps (nie mam nerwow do takich lacz) to jej tego wirelessa moge zrobic/sprawdzic zdalnie bo mi sie nudzi w pracy, daj tylko namiar

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu neta nie ma, uczelnia jakas w Berlinie. A na uczelni bedzie jutro dopiero :(

edit: Lapek jest to Lenovo 3000 N100, skrót Fn+F2 to tam jest ściszanie, pod jakimś innym funkcyjnym ma wlan i bluetooth, blue odpala, a wlan nie.

Niestety testować może tylko jak jest na uczelni, więc jeśli mógłbym prosić o jakieś porady co mogłaby sama popróbować.. :)

Dodam jeszcze, ze robila skan antywirem i nic nie znalazl, a kontroler wlan jest widziany normalnie w mene urzadzen.

Edytowane przez fazi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi