Adyan Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Witam. Niedawno kupiłem Seagate320 GB 16MB cache i zgubiłem do niego zworkę ograniczającą dysk do SATA1 (mam mobo na SATA2 więc niby nie ma problemu,ale wolałbym ją mieć). W związku z tym mam do was pytania : 1. Czy bez tej zworki jeśli podłączyłbym dysk pod gniazdo SATA1 to będzie działał ? Jeśli tak to po co ta zworka? 2. Gdzie taką zworkę mógłbym dostać/kupić ? (wydaje mi się, że standardowa zworka nie będzie pasować ze względu na wielkość ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nie jest ona konieczna, ale niektóre płyty bez niej nie działają, zworka u mnie w mieście w sklepie elektronicznym kosztuje 10gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zworke dostaniesz w każdym sklepie!! Ja osobiście zawsze daje za darmo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 w przypadku gdyby byl problem z jakas plyta, w ostatecznosci mozesz polaczyc piny jakims drucikiem ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...