Skocz do zawartości
john_doe

Ograniczenia w sieci..... help me :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z gory przepraszam :oops: za ew niesciskosci i bledy oraz lamerski opis w tym poscie ale wciaz we mnie kipi wrzaca krew... :evil: :evil:

Wraz z zmiana miejsca zamieszkania rozstalem sie z moim sdi i dolaczylem do osiedlowej sieci komputerowej. Niestety wraz z zwiekszaniem sie liczyb jej uzytkownikow znacznie pogorszylo sie jej dzialanie (dziala na polpaku 2 Mb). Ostatnio przez tydzien staram sie pograc w jakies gry multiplayer w internecie.

I tu lezy moj problem

Jesli juz uda mis ie polaczyc to pingi wynosza 100 by po paru sekundach skoczyc do 500-999. Nie ma znaczenie gdzie jest dany serwer ani jaa to gra czy godzina. Wyniki na www.numion.com wahaja sie od 19 kbs do 500 kbs (srednio ponad 130-240 kbs). Niestety moj kochany dostwca ani mysli cos zmieniac, dokupic polpaka. Prawdopodobnie zablokowal porty obslugujace programy p2p i gry. Szlag mnie trafia, na modemia dalo sie grac, na sdi grywalem w komfortowyh warunkach a majac "szerokopasmowy" dostep do internetu nic nie moge zrobi. za to www i ftp chodzi calkiem niezle. W zwiazku z powyzsza sytuacja mam pytanie. Slyszalem ze w pewnych warunkach w wypadku programow p2p da sie obejsc takie "dlawiki" poprzez zmiane portow, czy wykorzystanie zasobow www itd... czy w przypadku gier jest to mozliwe?

Niestety na konkurencje nie mam co liczyc, w lazce wrzucilem mase kasy ktorej juz nie zobacze, admin jest gluchy na sugestie (wg niego internet to tylko www). Czy jestem skazany na dozywotnie odciecie od wspanialego swiata gier online?

prosze o jakies rady... mam nadzieje ze cos moze da sie zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomoge Ci ale ma tak samo :evil: Kiedys bylo inaczej... teraz jest inaczej... :twisted: Kiedys mialem net w pozadku tzn transfer nie zabogaty ale pingi niskie. Teraz nie gram juz z pol roku bo nie bede sie osmieszal z pingiem skaczacym do 1000 , mam tak ja ty mowisz raz jest 100 i sobie gram ale po chwili rozbijam sie o sciane z rakiety bo ping sobie skoczył na 700 czy wyzej :evil: A co do otiwerania www to czasem nawet krajowa stronka wysfietla mi sie pare minut i na koniec wyskakuje bez grafiki i .css (wyglada zajebiscie) lub zamuli sie i nie otowrzy wogóle! A transfer skacze, w nocy moge miec nawet 30 kb/s na kazaa a na dniu z 200b/s Ogólnie to jestem w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony na tą firme! firma sie zwie comsoft - <span style="color:red;">[ciach!]</span> wam w dupe <span style="color:red;">[ciach!]</span>y brudne. dzwnonie do s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ieli bezprzerwy zeby cos zrobili i <span style="color:red;">[ciach!]</span>e nic nie robią. Wyboru nie mam, moge miec jeszcze <span style="color:red;">[ciach!]</span>wa kablówke z dami, ktora podobno tez jest zajebista i duzo drozsza :evil:

To tyle. Tak sobie napisalem bo jestem w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony na takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe firmy, zrobia <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa siec, ktora sie do niczego nie nadaje a rachunek wlasnie mi <span style="color:red;">[ciach!]</span>y przyslali WRRRR!!.

Dzwon do nich niech cos robią powiedz ze taki net sie nie nadaje do niczego, niech inni z sieci tez dzwonia moze cos poprawią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi