Humavit Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam Chciałbym zmienić karte graficzną na X1950. Mój zasilacz to Codegen 300W. Niechce ryzykować wiec chce najpierw wymienić na coś stabilnego co pociągnie ten konfig. Ineresują mnie propozycje do 200 zł. (jeśli takie są) i fajnie jakby był cichy. Mój konfig: Intel Pentium 4 (3000 MHz) Asus P4P800-VM 1 gb ddr 400 MHz YUAN RADEON 9600 Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Creative SB X-Fi XtremeMusic/Platinum Sound Card LITE-ON DVDRW SHW-16H5S Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 HK 350 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) HK 350 :wink: A który będzie lepszy HK 350 czy Amacrox Warrior AX450-PNF ?? Tyle tego jest, że się gubie. A może Pentagram Silent Force PSF 460-P12S będzie lepszy :?: :?: :?: Mam jeszcze na oku http://zenfist.pl/pID/1331.htm co o nim sądzicie?? Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Humavit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) huntkey 350 AP :] dzisiaj go podłączałem pod 8600 GTS + X2 4600+ 1GB ramu (+ podkręcanie było :] ) i był zimny (w porównaniu do 350W chiefteca, który się grzał prawie jak gpu ;p )... nalepka że ma 350 a faktycznie ma ponad 400W z czego maksimum na 12V to 300W więc masz spory zapas Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 huntkey 350 AP :] dzisiaj go podłączałem pod 8600 GTS + X2 4600+ 1GB ramu (+ podkręcanie było :] ) i był zimny (w porównaniu do 350W chiefteca, który się grzał prawie jak gpu ;p )... nalepka że ma 350 a faktycznie ma ponad 400W z czego maksimum na 12V to 300W więc masz spory zapas A jak sprawa sie ma jeśli chodzi o hałas i czy te zasiły które wymieniłem w czymś mu ustępują?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 na otwartej obudowie (PSU na zewnątrz - mała partyzantka w podłączaniu) wentylator nie wszedł na wyższe obroty... był bezgłośny... dopiero jak się ucho przyłożyło do grilla (ryzykując jego obcięcie przez łopatki 140x140mm) to wtedy było słychać lekki szum :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Posłuchałem się Was i kupiłem Hk350. Przed godziną go dostałem. Mam jednak problem mam nadzieje, że nie poważny. Moja mobo ( zresztą ta w sygnaturce ) ma wejście 20 pinowe a zasilacz ma 24. Co zrobić z tym fantem? Czy są jakieś przejściówki? Czy coś takiego tu pomoże?? http://mcs.pc.pl/produkt631.html Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Humavit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 pierwsza lepsza z brzegu: http://allegro.pl/item186508085_przejsciow...6zl_zobacz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Dobra. Dostałem przejściówke, podłączyłem wszystko, odpaliłem, i co ??? Ciszzzza, błoga ciszzzza. Jestem naprawde pod wielkim wrażeniem bezgłośności 140- st milimetrowego wentyla. Pozatym spadła mi temperatura w obudowie o 2 stopnie!!! Polecam ten zasilacz z czystym sumieniem. Mam tylko jeszcze pytanie do ekspertów - Czy z czystym sumieniem moge do konfigu dorzucić saphire x1950 512mb?? Czy hunt to pociągnie??? dziękuje wszystkim za doradzenie mi tej zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pociągnie bezproblemowo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Troche pozno zauwazylem Twoje pytanie o przejsciowke, no ale moze inni na drugi raz nie bede musieli kupowac jej, a mianowicie: taka przejsciowka nie jest potrzebna, wystarczy udydolic 4 dodatkowe piny i nie wpinac je :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 taka przejsciowka nie jest potrzebna, wystarczy udydolic 4 dodatkowe piny i nie wpinac je :-P a co bedzie jak kupie mobo z 24-ema pinami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 no to wtedy masz problem... ja jestem za przejściówką ;p sam mam i nie narzekam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 a co bedzie jak kupie mobo z 24-ema pinami?? Nic nie bedzie... Ja podpinalem do mobo z gniazdem 24pin wtyczki 20 pinowe i nie dzialo sie zupelnie nic wtyczki 24pin zwykle sa tak zbudowane ze dodatkowe 4 pin mozesz odczepic od reszty i nie wpinac wogole, bo pozostale 20 jest takie samo jak w starym standardzie zreszta jak masz dosc duzo miejsca kolo wtyczki od zasilania przy mobo to moze i bez odpinania wcisniesz wtyczke 24pin w gniazdo 20pin, tego nawet nie da sie zle podlaczyc, bo tak sa wyprofilowane zlacza ze inaczej niz powinno byc nie wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...