Skocz do zawartości
maybach

DX9.0 + SBLive! = BIG problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zajebisty problem :( Zainstalowalem DX9.0 i od tej pory nie dziala mi karta dzwiekowa, zarowno SBLive! jak i AC'97. Problem wyglada tak jak w screenie ponizej. Reintslowalem stery do SB najnowsze jakie sa, wrocilem do DX8.1 nawet SP1 zaistalowlaem i caly czas to samo. Sterownik jest ale nie wlaczony (tak jak w kolku na czerwono). Katra instaluje sie normalnie, bez zadnych bledow, przekladalem w inne sloty PCI i to samo :( :( :( Powiedzcie jak to wlaczyc, bo juz walcze tydzien i nic, reinstall nie wchodzi w gre :!:

Dołączona grafika

Moze w rejestrze recznie jakos to sie odpala :?:

Maybach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POwiem szczerze ze nie mam pojecia , niegdy nie widzialem takiego bledu . Mam guupi pomysl i bez sensu , ale zaintaluj inne sterowniki do dzwieku . Chodzi mi tu o Kx-project . Mowie o tym dlatego , ze z tego co czytalem na forum ludzi co robia te stery , to one sie inaczej intaluja a pozatym inaczej odpalaja na starcie systemu( wiec moze cos przestawia w rejestrach ) . A patrzac na ten dziwny blad jaki wywalil windows , to jest tam cos o wystartowaniu sterownika . Moze cos sie pokaszanilo w momencie jak odinstalowales directx , i mysle ze ciezko bedzie to naprawic .

BTW mysle ze i tak czeka cie reinstal .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam chyba podobny problem. mam SB128PCI i oprocz tego zintegrowany AC97 na plycie gl. winXP wykrywa i instaluje SB sam i bez problemu. problem polega na tym ze po wlaczeniu kompa dzwiek nie dziala; dopiero jak uruchomie komputer ponownie SB dziala.

Szukalem rozwiazanie tego problemu i znalazlem takie cos:

http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/t1066427444

Pisza tam o reinstalacji plików swenum odpowiedzialnych za urzdzenie PnP. polega to na tym ze wgrywa sie pliki od98 do XP.

Probowalem zrobic tak jak tam mowia ale cos zle robie bo komp mi sie wieszal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyłącz jedno urządzenie,tj sb lub zintegrowaną przez menadżera, zobacz w direct x zakładkę direct sound rzuc screen zinf. o przerwaniach ,może zasoby dadzą się inaczej skonfigurować,ewentualnie naprawa systemu w instalatorze :wink:

UPDATE

w msconfig jest opcja windows audio czy coś tam może to jest wyłączone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi