Skocz do zawartości
xpektor

Seagate 160gb

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam spory problem z moim dyskiem. Po tym jak przenioslem na nim dane od kumpla do siebie zaczely sie cyrki. Stracilem mase danych, ale to jakos przezylem. Po formacie wszystko chodzilo w miare spoko, ale po kilku dniach komputer zaczal strasznie zwalniac i sie zacinac. Kazda operacja powodowala skakanie myszki, dlugie wlaczanie programow. Nie wiedzialem co bylo tego przyczyna. Doszedlem do wniosku ze byc moze Vista Transormation Pack cos popsul. Kolejny format, aktualizacje, sterowniki i po kilku uruchomieniach znow to samo. Do tego wlaczanie windy trwa niemilosiernie dlugo, mimo iz zawsze trwalo to dosyc krotko. Zadne czesci kompa sie nie przegrzewaja + instalacja dodatkowych na wszelki wypadek, karta graficzna i procek bez OC. Zrobilem memtest i takze bez problemow. Pozniej poszedl pod nóż dysk twardy. Chcialem zformatowac 2nd partycje, jednak zarowno w insalatorze windy jak i systemie przy 42% sie zatrzymywal. Zainstalowalem HDD Tune, przeprowadzilem skan i okazalo sie ze mam jakies uszkodzenia (2x po 61mb). Sciagnalem polecanego HDD Regeneration, jednak wersja demo pozwala naprawic tylko jednego sectora. Dla penwosci podlaczylem jeszcze dysk brata i na nim wszystko dzialalo wporzadku. Na koniec sciagnalem Partition Magic, chcialem utworzyc malutka partycje w miejscu, w ktorym mam bledy, jednak w czasie jej formatowania wystapil blad.

Nie wiem co z tym zrobic. Mial ktos podobny problem? Jak usunac te bledne miejsca, albo jak je ukryc przed systemem (usuniecie partycji w Zarzadzaniu Komputerem pomaga) ? Szkoda mi 60GB miejsca na dysku...

Wiem ze istnieje oddzielny topic dla tematow o dyskach, jednak tutaj zdecydowanie wiecej osob zaglada. Prosilbym wiec szanownych moderatorow o tymczasowe nie przenoszenie topicu, chocby przez kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Wiem ze istnieje oddzielny topic dla tematow o dyskach, jednak tutaj zdecydowanie wiecej osob zaglada. Prosilbym wiec szanownych moderatorow o tymczasowe nie przenoszenie topicu, chocby przez kilka dni.

:angry:

Po pierwsze - nieważne kto gdzie zagląda - ważne gdzie post tematycznie powinien się znaleźć. Regulamin obowiązuje wszystkich.

Po drugie - rażące błędy ortograficzne ... (brak znaków diakrytycznych, zformatować ...)

Po trzecie - że o reklamowaniu piractwa nie wspomnę (usuwam odpowiedni fragment o HDD Regenerator...)

Po czwarte - mam dobry dzień, więc TYLKO tak się to narazie skończy - weź pod uwagę co napisałem i postaraj się nie popełniać więcej takich błędów.

sansaba

OT END

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi