ernik Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 mam do wyboru APC SMART 1000 -czarny - uzywka z allegro (nowe aku) - ~500zł lub Lestar Sine Wave TS-1100 - nowka - ~800zł Osobiscie jestem za... :mur: - za APC - to ze to APC, nowe aku, tanszy - przeciw APC - brak gwary na UPS-a(tylko 1-3 miesiace), port RS232 (poniewaz jedyny port com mam zajety), uzywka - za Lestar-em - nowka, dobre parametry, gwara 36-miesiecy, USB - przeciw - to nie APC, drozszy od uzywki APC prosze o opinie uzytkownikow wymienionych sprzetow, jak sie sprawuja w/w ups-ki, szczegolnie ten lestar... czy warto dac az 800zl za niego, a moze cos innego w cenie do 800zl (ale tylko nowka) Zasilacz z aPFC wiec w gre wchodza tylko ups-ki z sinusoida... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Co prawda nie mam ale ja bym brał na twoim miejscu APC. W razie awarii kupisz taki bez aku na allegro znowu niedrogo i przełożysz aku. Najważniejsze te nowe akumulatory, więc nie widzę problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mam w firmie 4 szt. APC SMART 1000 przy serwerach - chodzą super !!! Niedawno wymieniałem w jednym akumulatory (po 10 latach !!!) - kupiłem na Allegro -> jest super, dłużej trzymają niż kiedyś "oryginalne" ? - no cóż jest postęp i w tej dziedzinie ! Polecam APC - to najlepsza firma w tej branży ( z tych bardziej dostępnych cenowo, oczywiście ). Pozdr. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...