Skocz do zawartości
win32

Telewizor Lcd 19-23 Cale

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Cóż, mój stary 15'' CRT domaga się wymiany (ale co chcieć od niego 15 letni Sanyo Jeszcze z Pewexu B-) ) Jako że mój pokój do wielkich nie należy , a i wybór małych CRT jest ... hmmm, żaden :unsure: wybór pada na LCD.

I teraz tak , na jakie parametry należy zwrócić szczególną uwagę ? , Chciałbym na to przeznaczyć max 2000 zł , rozmiary jakie mnie interesują to 19-23'' gdyż większy nie wejdzie do pokoju - dodatkowo ma być powieszony na ścianie. Chciałbym również aby to była Panorama. Oglądam dużo wiecej filmów na DVD niż z TV - więc 16:9 jak znalazł.

Aha , obowiązkowo musi być czarny żeby pasował do wystroju :lol2:

Upatrzyłem sobie trzy modele 23'' samsunga (podobno dobre matryce) :

#1 Propozycja 1

#2 Propozycja 2

#3 Propozycja 3

Wszystkie mieszczą się w zadanym budżecie , parametry kontrastu i jasności też są takie same 2000/1 i 500 cd/m2.

Co o nich sądzicie , może ktoś używa takiego telewizora, albo ma jakąś inną propozycję ?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Witam :)

Cóż, mój stary 15'' CRT domaga się wymiany (ale co chcieć od niego 15 letni Sanyo Jeszcze z Pewexu B-) ) Jako że mój pokój do wielkich nie należy , a i wybór małych CRT jest ... hmmm, żaden :unsure: wybór pada na LCD.

I teraz tak , na jakie parametry należy zwrócić szczególną uwagę ? , Chciałbym na to przeznaczyć max 2000 zł , rozmiary jakie mnie interesują to 19-23'' gdyż większy nie wejdzie do pokoju - dodatkowo ma być powieszony na ścianie. Chciałbym również aby to była Panorama. Oglądam dużo wiecej filmów na DVD niż z TV - więc 16:9 jak znalazł.

Aha , obowiązkowo musi być czarny żeby pasował do wystroju :lol2:

Upatrzyłem sobie trzy modele 23'' samsunga (podobno dobre matryce) :

#1 Propozycja 1

#2 Propozycja 2

#3 Propozycja 3

Wszystkie mieszczą się w zadanym budżecie , parametry kontrastu i jasności też są takie same 2000/1 i 500 cd/m2.

Co o nich sądzicie , może ktoś używa takiego telewizora, albo ma jakąś inną propozycję ?

Pozdrawiam :)

sam bede kupowal do 23" cali wiec troche przesledzilem ten temat ;

podane przez ciebie modele maja juz jednego wspanialego nastepce!!

-SAMSUNG LE 23R87BDX !!

Contraste dynamique 4000:1

450 cd/m2

2x HDMI

VGA

itp

roznica obrazu pomiedzy pomiedy powyzszym a SAMSUNG LE23R71B jest spora,a to za sprawa 2 x wiecej kontrastu oraz ulepszonym systemem poprawy "ruchu"

sam chcialem kupic SAMSUNG LE23R71B ale podczas testu w sklepie na sygnale SD widac bylo jak gdyby obraz nie tyle smuzyl podczas ruchu ale takie ruchome drgajace mini ziarno ktore mi przeszkadzalo,na nastepcy ktory ukazal sie dopiero w maju obraz jest piekny w kazdym wypadku a na hd to istna bajka ;)

dlatego mimo ze jet drozszy u mnie o ok 450 zl kupie wlasnie chyba ten nowy model bo choc moge kupic wieksze modele o o 500 zl tansze to jednak potrzebuje tv nie wiekszego niz 23" cale do konsol oraz pc.

ps.nie wiem czy ten model jest juz dostepny w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi