markoss Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam! Mam płytę główną ja w temacie i problem ponieważ umożliwia ona podniesienie napięcia procesora tylko do 1.3V (mój procesor to A 3800+ X2 65W zasilany na 1,2V/1,25V). Zabrałem się za modowanie biosu (ami) za pomocą AMIBCP. Znalazłem tam w zakładce Setup configuration coś takiego: Processor voltage - Access/Use ustawione na Reserved - Failsafe = 1F - Opitimal = 1F. W zakładce String dostępne sa napięcia od 1,55V do 0,80V więc są jakoś zablokowane dla użytkownika. Domyslam się że Opitimal to napiecie procesora gdy bios jest ustawiony na default a 1F to AUTO. Mam tam możliwość wyboru od 00 do 3F, ale po zmianie tej opcji i wgraniu biosu komp zawiesza sie zaraz po starcie na pierwszym ekranie. Mam w związku z tym pytanie co zrobić zeby ustawić Opitimal na 1,37V? Bardzo prosze o pomoc, bo na innych forach niczego nie mogłem znaleźć, google także okazują sie w tym przypadku mało przydatne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markoss Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam! Mam płytę główną ja w temacie i problem ponieważ umożliwia ona podniesienie napięcia procesora tylko do 1.3V (mój procesor to A 3800+ X2 65W zasilany na 1,2V/1,25V). Zabrałem się za modowanie biosu (ami) za pomocą AMIBCP. Znalazłem tam w zakładce Setup configuration coś takiego: Processor voltage - Access/Use ustawione na Reserved - Failsafe = 1F - Opitimal = 1F. W zakładce String dostępne sa napięcia od 1,55V do 0,80V więc są jakoś zablokowane dla użytkownika. Domyslam się że Opitimal to napiecie procesora gdy bios jest ustawiony na default a 1F to AUTO. Mam tam możliwość wyboru od 00 do 3F, ale po zmianie tej opcji i wgraniu biosu komp zawiesza sie zaraz po starcie na pierwszym ekranie. Mam w związku z tym pytanie co zrobić zeby ustawić Opitimal na 1,37V? Bardzo prosze o pomoc, bo na innych forach niczego nie mogłem znaleźć, google także okazują sie w tym przypadku mało przydatne W moim pytaniu wystąpił mały błąd. Chce ustawić napięcie na 1,375V a nie jak pisaem 1,37V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...